Sveži ceo dan: Kako održati prijatan miris tela leti bez parfema

by | jun 10, 2024
Sveži ceo dan: Kako održati prijatan miris tela leti bez parfema

Prekomerno znojenje leti prava je noćna mora. I svima nam je cilj održati prijatan miris tela ceo dan. A to možemo postići i bez parfema.

Ne vole svi jake mirise dezodoransa ili parfema. A neki su potpuno alergični na većinu vrsta parfimisane kozmetike. Nudimo nekoliko načina za održavanje svežeg, prijatnog mirisa tela tokom celog dana bez upotrebe dodatnih proizvoda.

Kako da održite prijatan miris tela ceo dan?

Pijte dovoljno vode

Voda pomaže u održavanju normalnog znojenja i drugih metaboličkih procesa i na taj način sprečava pojavu neprijatnih mirisa. Pored toga, pijenje čiste vode može pomoći u uklanjanju mirisa luka i drugih namirnica intezivnog mirisa. Prema preporukama SZO, odrasla osoba treba da pije 1,5-3 litre vode dnevno, iako je, naravno, norma za svakoga čisto individualna.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite kvalitetan sapun…

Dobar sapun ne samo da štiti od mikroba, već i dugo zadržava miris čistoće. Ako ne znate koji sapun za ruke ili telo da izaberete, obratite pažnju na one koji sadrže prirodna ulja i mirise. I bitno je da se tuširate svakodnenvo, a u vrelim letnjim danima i dva puta dnevno.

…i deterdžent za veš

Jednako je važno odabrati kvalitetan prašak ili gel za pranje veša – zahvaljujući dobrom hipoalergenom proizvodu bez jake arome, vaša odeća će dugo mirisati sveže. I ono što ste obukli jednom tokom dana, nemojte oblačiti ponovo sutradan ako odeću niste prethodno oprali.

Namirišite svoju posteljinu

Ako ne želite da koristite parfem na svom telu, možete poprskati parfem ili mirisni sprej na jastučnice i prekrivače. Dakle, miris na telu neće biti oštar i nametljiv. Takođe možete koristiti kesice i eterična ulja za posteljinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite sprej za cipele

Ako želite da izbegnete neprijatan miris iz cipela ili patika, kupite poseban dezodorirajući sprej za cipele. On zaista pomaže. Takođe je važno da ne zaboravite da nosite čarape ako nosite cipele ili patike, jer bez njih reakcija materijala cipele i kože može izazvati jak neprijatan miris.

Ridofranz/gettyimages.co.uk