Šta se događa sa vašom kožom kada mršavite? Ovo su najveće promene sa 25, 35 i 45 godina

by | avgust 15, 2022
uticaj mršavljenja na kožu

Kako starimo, uticaj mršavljenja na kožu postaje sve izraženiji. Koži je sve teže da se obnovi i zategne nakon što izgubimo težinu

Svako doba je lepo na svoj način, ali što smo stariji, to je našem telu teže da se oporavi nakon što izgubimo kilograme. To se posebno vidi na našoj koži, koja mora da se prilagodi svim našim kolebanjima sa ishranom, životnim navikama, kremicama, kilogramima i fizičkom aktivnošću. Dakle, šta se dešava sa našom kožom kada mršavimo?

„Sa 20 godina imaš lice koje ti je dala priroda, sa 30 imaš lice koje je život isklesao za tebe, a sa 50 imaš lice koje zaslužuješ“, kaže izreka koja se pripisuje Koko Šanel.

 

Uticaj mršavljenja na kožu: Od 18 do 25 godina

Kada razvijate svoj individualni program mršavljenja, ne zaboravite na negu kože. Imamo dobre vesti: proizvodnja prirodnog kolagena do 25. godine se odvija u dovoljnim količinama, pa je jedino što treba da radite da negujete kožu kao i uvek i da smanjite uticaj toksina koji se oslobađaju tokom mršavljejna. Ovo se postiže isključivo balansiranom ishranom i detoksikacijom celog organizma.

 

 Od 25 do 35 godina

Prema statistikama, u mlađoj dobi, žene imaju tendenciju da biraju prilično stroge i radikalne dijete. U ovom periodu vaše telo još izdržava ovakvu agresiju. Ipak, ako budete iskreni prema sebi, priznaćete da vam se raspoloženje menja na gore i da osetite pad energije.

U periodu od 30 do 35 godine, pokazala su istraživanja u Velikoj Britaniji, telo najbolje reaguje na dijete i najlakše ih podnosi. Obično je to period kada već shvatamo da mladost počinje da prolazi i trudimo se da bolje brinemo o sebi. Tada biramo razumnije i štedljivije metode za postizanje lepote.

Nakon 35-te vreme je da se oprostite od radikalnih metoda i da počnete da brinete o svom telu. Tokom mršavljenja opskrbite ga posebnim biološki aktivnim suplementima, koji uključuju vitamine, minerale i druge korisne aktivne sastojke. Među njih, uklopite i one koje sadrže kolagen, kako ne biste završli dijetu sa opuštenom kožom bez tonusa.

 

 Od 35 do 45 godina

Na fiziološkom nivou se odvija proces smanjenja nivoa estrogena, glavnih hormona mladosti, zbog toga naša koža gubi elastičnost. Zato, kada planirate mršavljenje, pokušajte da ga učinite što nežnijim za kožu, jer umesto da izgledate odlično nakon dijete, možete napraviti štetan i nepovratan efekat.

Gde se na koži najpre vide posledice dijete? Ako ne budete pazile, usporile dijetu, uvele vežbe i snabdele se svim nutritijentima, primetićete na donjem delu lica (podbradak), na nadlakticama i na stomaku.

Na samom početku dijete vodite računa ne samo o detoksikaciji, već i o nadoknađivanju nedostatka kolagena. Suplementi kolegena će pomoći da se očuva elastičnost kože tokom perioda mršavljenja, a u kombinaciji sa gimnastikom za lice i posebnom negom koja uključuje kreme za zatezanje kože.

 

Uticaj mršavljenja na kožu: 45+

Danas sve više žena u ovom divnom dobu oduševljava svet svojim primerom. Ovo je doba harmonije i ravnoteže. Žena u ovom uzrastu apsolutno poznaje svoje telo i zna šta od njega može da očekuje.

Ako se opredeljujete za mršavljenje u ovom periodu, trebalo bi da se konsultujete sa nutricionistom, koji će u potpunosti prilagoditi plan ishrane vašim godinama. Takođe, obezbediće vam suplementaciju onim vitaminima i mineralima koji su vam nephodni. Sa svojim ginekologom konsultujte se takođe, jer hormonalna ravnoteža i kilogrami jesu u uskoj vezi, a vi prolazite kroz vrlo specifičan period za ženu.

 

jacoblund/gettyimagesplus