Šta je to glass skin i kako da postignete ovaj efekat?

by | 11 avgusta, 2022
glass skin, koža glatka kao staklo

Glass skin je, jednostavno, savršena koža. To je koža koja izgleda kristalno čisto, bez pora, blistava i glatka. Otkrivamo ovu beauty tajnu Koreanki

Šta je glass skin?

U našoj kulturi, najbliža definiciji glass skin je koža beba – ono što smatramo savršeno mekim, čistim i lepim.

Da li je uopšte moguće postići ovakav ideal savršene kože? K – beauty stručnjaci tvrde da jeste i da je osnovna tajna u slojevitosti. Da biste postigli glass skin efekat morate da koristite više laganih slojeva hidratantnih proizvoda kako bi koža izgledala nežno i sjajno, kao kod bebe.

 

Kako postići glass skin efekat?

Ne postoji univerzalni način da stvorite kožu glatku kao staklo – ovo je proces koji traje mesecima i u kojem morate da pratite kako koža reaguje na proizvode, te da eventualno prilagođavate i menjate svoju beauty rutinu.

 

Dvostruko čišćenje

Svi K – beauty koncepti, pa i ovaj, preporučuju dvostruko čišćenje kože kao osnovu. Ovoga puta, preporuka je da vodite računa i o sastavu sredstava za čišćenje: to bi trebalo da budu ona koja hidratizuju, a ne isušuju kožu.

Prvo sredstvo koje koristite trebalo bi da bude na bazi prirodnog ulja ili, ako baš imate masnu kožu, neka to bude micelarna voda. Nakon što ste šminku i kremu za sunčanje detaljno obrisali sa lica, pređite na nežno hidratantno pranje. Sada bi trebalo da primenite neko od sredstava koji su antialergijska i pravljena za osetljivu kožu. Tako ćete postići da vam koža nakon pranja bude perfektno čista, ali da zadrži neophodnu vlagu.

 

Piling

Ovo je korak koji bi trebalo da postane sastavni deo vaše večernje rutine, naročito ako koristite fotosenzibilne kiseline. Upravo alfa i beta hidroksi kiseline preporučljive su za eliminisanje mrtvih ćelija kože, ako želite da vaše lice ima staklasti sjaj. Preporuka dermatologa jeste da se ovakvi pilinzi koriste jednom do dva puta nedeljno.

 

Toniranje lica

Današnji toneri nisu agresivni kao negdašnji, niti isušuju kožu. Zato, nakon što završite sa čišćenjem, uvedite u rutinu tonik koji hidrira kožu. Preporučljivi su svi tonici sa ceramidima, jer ujedno štite kožu od štetnih uticaja.

Nakon tonika, možete koristiti esencije, ukoliko su one i inače deo vaše nege lica.

 

Hidriranje kože

Glavna stvar u beauty rutini, ako želite glass skin efekat, jeste hidriranje kože. Da biste ga postigli koristite sredstva sa hijaluronskom kiselinom ili vitaminom C. Takođe, poželjna su i sredstva sa peptidima jer oni utiču na glatkoću i čvrstoću kože.
Kada birate hidratantno sredstvo pobrinite se da ono ima i adekvatan SPF faktor.

 

 

Kako postići glass skin šminkanjem?

Čak i kad pratite sve korake koje smo naveli, trebaće vam nedelje, pa čak i meseci dok ne dođete do željenog rezultata. U međuvremenu, jedini način da stvorite kožu glatku kao staklo jeste: make up.
Izaberite podlogu za lice koja ima prozirnu  teksturu i fini završni sjaj. Na očišćeno lice nanesite korektor gde god smatrate da je potrebno, a zatim opisanu podlogu ili puder. Za završni efekat neophodan vam je hajlajter koji ćete naneti na jagodice, liniju kose i brade.

@__pauletteo Glass skin #fyp #skintok #beauty #foryourpage #makeuptutorial #glowyskin ♬ Aesthetic – Tollan Kim

utkamandarinka/gettyimagesplus