Parfemski trendovi za 2024: Ovako će mirisati najprefinjenije žene

by | februar 18, 2024
parfemski trendovi za 2024

Više se ne okrećemo jakim notama, već daleko suptilnijim mirisima. Ovo su glavni parfemski trendovi u 2024. rezervisani za prefinjene žene

Parfemski trendovi se ne menjaju tako često i brzo kao ostali trendovi lepote. Na pojavu novih trendova i kompozicija utiču ne samo ukusi potrošača, već i ekonomska situacija, eko inicijative i nove tehnologije. Ipak, u proteklih nekoliko godina dogodile su se promene na ovom području, pa smo se okrenuli slatskastim i gurmanskim parfemima. Hajde da zajedno otkrijemo 7 mirisnih nota koja će nas pratiti u 2024:

Parfemski trendovi u 2024:

Gurmanski parfemi

Poslednjih godina gurmanski mirisi su postali veoma popularni. Sve ukazuje da će 2024. godine ovaj trend nastaviti da se razvija, postajući još sofisticiraniji i pikantniji. Gurmanske kombinacije oličavaju note koje izazivaju osećanja nostalgije i prijatna sećanja na detinjstvo. Ključni elementi su šećerna vata, med, peciva, deserti i kolači.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Anna Taboł (@magicpotionbottles)

Parfemi inspirisani čajevima

Posebno upečatljive mirisne kompozicije u 2024. biće parfemi inspirisani raznim čajevima. Zeleni čaj, sa svežim i pomalo gorkim mirisom, postaje način da se izrazi mladost i energija. Njegova čistoća i osvežavajući efekat prenosi nas u svet prirode, stvarajući osećaj harmonije i spokoja. Različite sorte nude raznovrsnost, u rasponu od zeljastih i cvetnih nota do citrusa i voćnih akcenta. Crni čaj ima svoj poseban karakter i ekspresivnost. Njegove bogate i kisele note mogu dati osećaj udobnosti i mira. U zavisnosti od varijacije crnog čaja, parfem može imati voćne i začinske note, kao i note karamele i čokolade.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Atran Perfumes® عطران (@atranperfumes)

Dugotrajni parfemi

Trenutno, industrija parfema se nalazi na raskrsnici trajnosti i vrednosti. Mnoge žene spremne su da ulože u proizvode koje nisu probali, ali čija kupovina obećava dugotrajan miris. Ovo sugeriše da je trajanje parfema jedan od  ključnih kriterijum pri izboru proizvoda.

 

Zelena revolucija i parfemski trendovi za 2024.

U današnjem svetu, koji je suočen sa problemom globalnog zagrevanja, u industriji parfema se pojavljuju novi trendovi vezani za održivost i ekologiju. Poslednjih nekoliko godina došlo je do značajnog porasta interesovanja za održivost, što je dovelo do toga da brendovi preispitaju svoju proizvodnju kako bi uzeli u obzir rastuću ekološku svest potrošača.

Ovo ohrabruje proizvođače da se odluče za ambalažu koja se može reciklirati. Želja potrošača za ekološki prihvatljivim proizvodima tera brendove da se pridruže zelenoj revoluciji i usvoje održivije prakse.

Parfemi sa mirisom agara

Agar je drvo koje je vekovima bilo važno za bliskoistočne kulture. Ovo drvo je bilo široko korišćeno u tradicionalnoj medicini i kod parfimera, a njegova aroma je bila od posebnog značaja tokom verskih obreda i ceremonija. Oud, kako se još naziva ovo drvo, se smatra svetim i veličanstvenim, a njegova upotreba simbolizuje obožavanje bogova i priznanje duhovne čistote.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Atran Perfumes® عطران (@atranperfumes)

Alkoholni kokteli kao parfemski trendovi za 2024.

Pre nekoliko godina, ovi mirisi su već izazivali veliko interesovanje, a danas su se vratili još snažniji i privlačniji. Ovoga puta priča koju pričaju mirisi biće jača i intrigantnija. Glavni likovi će biti rum, konjak i druga alkoholna pića koja dodaju sofisticiranost i misteriju.

Rum je simbol avanture i slobode, njegova aroma otkriva senzualne note začina, šećera i hrasta. Mešanjem suptilnih nijansi ruma sa ostalim sastojcima stvoriće se jedinstvene kompozicije u kojima svaka nota igra svoju individualnu ulogu, stvarajući harmonično i duboko iskustvo. Konjak je vrhunac luksuza i statusa. Ispunjen smelom muževnošću i snagom, sa primesama hrastovog bureta i začina. Akordi konjaka u parfimeriji privući će pažnju ljubitelja klasike i luksuza, dodajući aristokratizam svakoj kapi.

Raslojavanje aroma

Raslojavanje mirisa znači stvaranje jedinstvene slike mirisa kombinovanjem nekoliko parfemskih proizvoda. Umesto da jednostavno nosite nekoliko različitih parfema jedan za drugim, možete kreirati jedinstvene kombinacije koristeći različite mirise na svojoj koži ili odeći. Na ovaj način se može postići individualniji i originalniji miris.

Ova metoda takođe poboljšava dugovečnost, jer će se različite note parfema postepeno razvijati, stvarajući bogat, dugotrajan miris. Ovo je odlična prilika za eksperimentisanje i samoizražavanje; svako će moći da kreira jedinstvene opcije koje će bolje odražavati njegovu ličnost i raspoloženje.

Yuri_Arcurs/istock/gettyimagesplus