Estetska hirurgija i ideal lepote: Najčešće korekcije u svetu top modela

by | 3 februara, 2023
najčešće estetske korekcije kod top modela

Njihova lica krase naslovnice časopisa, diktiraju modu, frizure, šminku, pa čak i stil života. Ali, njihova tajna nisu samo dobri geni. Ovo su najčešće estetske korekcije u svetu top modela.

Teško je zamisliti blistavu karijeru u manekenskom poslu bez besprekornih telesnih proporcija. Istina, granice koje označavaju lepotu danas su malo šire nego do pre nekoliko godina, ali – one ipak postoje. Za mnoge devojke je harmonija lica i njegova ravnoteža veoma važna stvar. Isto je i sa modelima. Da bi ispunile očekivanja koja pred njih stavljaju društvo, poslodavci, pa i one same, top modeli često posežu za estetskim korekcijama.

Najčešće estetske korekcije u svetu top modela

Operacija nosa

Na primer, jedna od najplaćenijih žena u modelingu, Kendall Jenner radila je rinoplastiku, baš kao i njena koleginica Hailey Bieber. Porporcije njihovih noseva sada su besprekorne, gotovo idealne.

Lisičje oči

Trend kosih očiju postao je neverovatno popularan sa usponom Belle Hadid. Za samu Bellu, on je bio taj detalj koji ju je postavio na modni Olimp. Stručnjaci danas govore o brojnim izmenama koje je Bella radila na licu, ali ipak – iskrivljene, seksi oči postale su njen zaštitni znak.

 

Podignuti kapci

Lice na fotografiji izgleda mnogo mlađe i privlačnije ako su oči širom otvorene, a pogled svež i privlačan. Uz to, sa savršeno zategnutim kapcima, možete da radite bilo koji stil mejkapa, bez ikakve brige.  Uz pomoć blefaroplastike možete postići neverovatne rezultate: promeniti oblik kapaka, podići uglove očiju, učiniti izgled što otvorenijim. Ono što je jednom uradila Gigi Hadid, da bi za nekoliko dana postala jedan od najplaćenijih modela na svetu.

Savršeno telo

Vitko telo i manekenski posao su neodvojivi koncepti. I bez obzira na to kako se svet i proporcije menjaju, poznati parametri 90-60-90 se i dalje smatraju referentnim. Naravno, svi vrhunski modeli drže dijete i praktično žive u teretanama. Ali čak i surova svakodnevica ne pomaže uvek da postignete ono što želite. A sa godinama, postaje sve teže pratiti hormonalne skokove. Najpopularnije operacije tela su liposukcija, abdominoplastika, liposkulptura, preoblikovanje zadnjice i, naravno, mamoplastika. Heidi Klum je više puta postala majka i pribegla je liposukciji i abdominoplastici kako bi vratila svoj ravan stomak. A Gisele Bundchen, nakon što je završila sa dojenjem, otišla je na mamoplastiku i oslobodila se asimetrije.

Isklesane jagodice

Modu mršavog lica sa izraženim jagodicama uvela je još 90-ih Kate Moss. Njen neobičan izgled bukvalno je okrenuo posao manekenstva naglavačke. Zašto je lepim devojkama danas potrebna ova operacija? Stručnjaci veruju da će kamera dodati težinu čak i vitkom modelu, a lice učiniti okruglastim. Ako se uklone Bišove grudvice, jagodice će se izdvojiti, a fokus lica će se pomeriti na usne i nos. Upravo takvim teksturiranim licem se danas može pohvaliti Brazilka Alessandra Ambrosio.

Jacopo M. Raule , Thierry Chesnot, Neville Hopwood/Stringer, Pascal Le Segretain /Staff

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.