L&Z Shopping vodič: Najbolji pokloni za 8. mart na jednom mestu!

by | mart 7, 2024
najbolji pokloni za 8. mart

Ko kaže da morate da čekate da vam neko pokloni ono što želite? Poklonite to sebi same! Ovo su najbolji pokloni za 8. mart koje smo rešile sebi da priuštimo

Sigurno je – na Dan žena očekuju vas cveće, pokloni, čestitke, poklon – kartice… Koliko njih će zaista pogoditi ono što tajno priželjkujete? Mi smo zato rešile da ovoga puta, u pravom feminističkom maniru, uzmemo stvari u svoje ruke i same odaberemo najbolje osmomartovske poklone. I poklonimo ih sebi jer – zaslužile smo!

A kako je uopšte počela tradicija poklanjanja na dan koji simboliše borbu za ravnopravnost žena? Iako je prvi Dan žena obeležen još 1909. godine, tradicija poklanjanja stara je tek pola veka. Dan žena je prvi put povezan sa cvećem tek 1946. godine. Feminističke grupe u Italiji su tada izašle na ulice noseći mimoze, žute cvetove koji simbolišu snagu, osećajnost i osetljivost. Mimoza je ujedno i jedan od prvih prolećnih cvetova koji cveta u to doba godine, što joj daje dodatni simboličko značenje. Od tada, mimoze, karanfili i drugo cveće (već prema ukusu) počelo je da se poklanja damama za 8. mart, a širom sveta polako je počela da se stvara tradicija poklanjanja.

Buketi cveća. čokolade, parfemi, knjige, nakit smatraju se tradicionalnim poklonima za 9. mart. A šta u stvari priželjkujemo? Redakcija lepotaizdravlje.rs prikupila je najbolje poklone za 8. mart na jedno mesto – samo treba da izaberete onaj koji se vama najviše dopada.

Najbolji pokloni za 8. mart

Parfemi za samopouzdanje

Da li vam išta podiže samopouzdanje u užurbano jutro kao moćan parfem? Tih nekoliko sekundi kada osetite omiljeni miris može da nadoknadi sate u spa, u trenutku!

 

Razmazite se: Poklon setovi

Znate li sve one prelepe poklon setove koji pozivaju da ih raspakujete na licu mesta! Zaboravite matematiku i razmazite se – poklonite sebi ovaj užitak. 

Volimo svoje telo

Koliko god tragova našeg života da ima, naše telo je naša baza – ono nam omogućava da se radujemo, krećemo, budemo aktivne i lepe – kozmetika je najbolji način da mu kažemo hvala. 

Shoppingujte! 

Dakle, ako vas ništa ne uveseljava više od modnog šopinga, onda je vreme da otkrijete naše favorite. 

 Šminka kao najbolji poklon za 8. mart

Na kraju, ali ne i najmanje važna. Ona je deo naše svakodnevice, naših posebnih događaja. Ako pratite beuaty trendove, ovo su pokloni za vas. 

PeopleImages/GettyImages, promo