Najlepše lanene haljine iz Zare i Manga: Luksuzni izgled koji ćemo negovati ovog leta

by | april 23, 2024
najlepše lanene haljine iz zare i manga

Najlepše lanene haljine iz Zare i Manga pomoći će vam da sačuvate skupocen izgled čak i na najvišim temperaturama. Priroda i luksuz u istom

Kada je moda u pitanju, uglavnom imamo ambivalentan stav prema letu. Ok, tu su lagani i lepršavi krojevi, zavodljive kreacije, ali i znoj, mirisi… Nekako je mnogo lakše izgledati luksuzno kada je hladno. Ipak, lanene haljene su ono što će nam dati luksuzni izgled ovoga leta. Bez sumnje, slatka haljina i udobne espadrile su nepogrešiva kombinacija, koju možemo nositi i danju i noću.

Zašto su lanene haljine idealan izbor za leto?

Jedna od ključnih tačaka pri mudroj kupovini letnje odeće je da uzmete u obzir tkaninu. Nema smisla kupovati haljinu čak i ako vam stoji božanski, ako materijal nije prozračan. Fleke od znoja po haljini daleko su od elegantnih. I dok kožu i sintetiku treba ostaviti za zimu, u igru uskaču lan ili pamuk.

Lan je zeljasta biljka iz porodice linaceae čija se stabljika koristi za izradu tkanina. U ovom slučaju, pod lanom mislimo na prozračni tekstil koji veoma dobro upija vlagu. Pritom, izgleda zaista luksuzno. Ako nas pitate jedina mana koju imaju lanene haljine jeste: lako se gužvaju.

Ipak, lan je dvostruko jači i otporniji od pamuka, tako da je ulaganje u odeću od 100% lana pametan potez. Zadržava oblik, može da se pere često, a ni sunčevi zraci ga ne izbele baš tako lako.

Najlepše lanene haljine iz Zare i Manga

Nakon što smo upoznali beskonačne prednosti platna, vreme je da izaberemo nekoliko haljina koje će postati obavezne u našoj letnjoj garderobi. Naši uslovi su sledeći: da budu moderne, dobro krojene, lagane. Naravno i da postoji alternativa za svaki budžet.

 

Najbolje lanene haljine za posao

Najlepše lanene haljine za grad

Najlepše lanene haljine za veče

jun/istock/gettyimagesplus