Najbolji fotoeditori za smartfone!

by | 21 marta, 2023
najbolji fotoeditori za smartfone

Da li volite da slikate kamerom pametnog telefona i pravite selfije? Onda ne možete bez kvalitetnog fotoeditora za Android i iPhone. Izaberite savršenog pomoćnika!

Kako koristite kameru svog pametnog telefona? Ako vam treba samo povremeno – da skenirate neki QR kod, fotografišete dokument ili neku vrstu rasporeda, onda vam aplikacija za uređivanje fotografija teško da treba. Ipak čak i tada su neki trikovi dobrodošli- isecite višak pozadine, učinite sliku jasnijom… A oni koji su iskoristiti pametne telefone da urone u svet fotografije i počnu da stvaraju prava mala umetnička dela, ne mogu da zamisle život bez fotoeditora.

Kako izabrati najbolji fotoeditor?

Izbor najboljeg foto editora, odnosno aplikacije za uređivanje fotografija možda neće biti lak zadatak. Prvo morate da odlučite za šta vam je potrebno. Pravljenje selfija? Uređujete svoje gurmanske slike ili poboljšavate svojepejzaže?

Što se tiče funkcija, većina aplikacija za uređivanje fotografija ima i osnovne mogućnosti uređivanja, ali i najnovije popularne funkcije. Sećate se FaceTune-a i njegovih jedinstvenih funkcija za retuširanje lica? Da, ta funkcija se sada može naći u skoro svakoj aplikaciji za uređivanje fotografija. Većina aplikacija na našoj listi ima besplatnu verziju sa nekoliko funkcija za isprobavanje i premium verziju sa dodatnim funkcijama koje se mogu otključati plaćanjem mesečne ili godišnje pretplate.

Najbolji fotoeditori za smartfone

Photodirector

Jedna od najboljih aplikacija za uređivanje fotografija na tržištu, PhotoDirector zauzima prvo mesto zbog svoje lakoće korišćenja i moćnih AI alata i funkcija. To je besplatna sve-u-jednom aplikacija za uređivanje fotografija na iPhone-u i Android-u, kako za početnike tako i za stručnjake. Njegove funkcije studijskog kvaliteta koje pokreće veštačka inteligencija omogućavaju vam da uklonite neželjene objekte, kreirate AI avatare i karikature iz crtanih filmova o sebi, promenite ili uklonite pozadinu, popravite fotografije i još mnogo toga.

Youcam Perfect

Selfi kamera i uređivač fotografija za sve vaše potrebe. Možete lako da primenite filtere, promenite pozadinu fotografija, napravite foto kolaže i uklonite neželjene objekte u samo nekoliko klikova.

Pixlr

Piklr je specijalizovan za pružanje raznovrsnosti korisnicima. Nikada se nećete osećati preopterećeno dostupnim opcijama. Ipak, možete da koristite intuitivne četke, kao i unapred podešene efekte, slojeve i filtere da biste svoje fotografije pretvorili u crno-bele, filmske ili sepija tonove.

Adobe Photoshop Express

Ovo je verzija poznatog grafičkog editora prilagođena za Android smartfone. Pogodan alat za uređivanje, raspoređen koncizno, jasno, kompetentno. Za početnike, funkcija automatskog poboljšanja fotografija može biti od pomoći. Pomoću njega možete odmah da podesite ekspoziciju, pozadinsko osvetljenje, kontrast, senke, balans bele i crne, temperaturu, nijansu, boju i jasnoću – i odmah snimite slike visokog kvaliteta.

Fotor

Aplikacija za uređivanje fotografija za Android. Posebno pogodna za one koji vole da prave kolaže. Aplikacija ima gotove šablone za kreiranje kolaža, unutar kojih možete postaviti nekoliko fotografija u željenom autorskom rasporedu. Šareni okvir će dati kolažu gotov izgled i pretvoriti ga u umetničko delo.

PicsArt

Moćna aplikacija za Android i iOS dizajnirana za kreativne ljude i ogromnu zajednicu od oko 150 miliona korisnika. Pomoću njega možete da oživite kreativne ideje – pravite kolaže, kreirajte i dodajte nalepnice, uklanjajte i dodajte pozadine jednim klikom, eksperimentišite sa popularnim vizuelnim efektima (na primer, selfi u ogledalu) i koristite filtere da okrenete svoju fotografiju u retro snimak. Pored uređivača fotografija, postoji i video editor.

Snapseed

Ako tražite zabavnu, pojednostavljenu aplikaciju za uređivanje fotografija, Snapseed možda nije najbolja aplikacija za vas. Uz niz alata za uređivanje profesionalnog kvaliteta, opcije za prilagođavanje boje i ekspozicije i selektivne alate za uređivanje svake slike, Snapseed-ove moćne mogućnosti čine ga pogodnim za iskusne kreatore sadržaja i fotografe koji traže interfejs za mobilno uređivanje.

Canva

Primarna privlačnost Canve je biblioteka raznovrsnih, prilagodljivih šablona. Možete sortirati postojeće Canva šablone, odabrati onaj koji odgovara vašoj estetici dizajna i izvršiti personalizovana prilagođavanja. Aplikacija takođe pruža grafiku koju možete koristiti u svojim kreacijama Instagram priča. Ako ne želite da kreirate priču iz nekog od šablona aplikacije, možete pristupiti Canvinoj biblioteci elemenata da biste napravili objavu koju ste sami kreirali.

 

DragonImages/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.