Brza krem čorba od tikvica: Ručak gotov za pola sata – i ne goji

by | septembar 25, 2023
Krem čorba od tikvica: Ručak gotov za pola sata: servirana krem čorba od tikvica

Ako ne znate šta da pripremite za ručak ili večeru, a da bude brzo i ukusno, tu je brza krem čorba od tikvica. Priprema se za pola sata, lagana je, hranljiva i preukusna.

Jedino kolače nismo pravili od tikvica ove godine, jer ih obožavamo. Tikvice se mogu pripremiti na milion načina. Budući da smo zakoračili u jesen treba nešto da nam da snagu, ojača imunitet i pripremi organizam za zimu – i po mogućstvu da ne goji. A u svemu tome će nam pomoći krem čorbice. Danas je na meniju brza krem čorba od tikvica.

Brza krem čorba od tikvica: Ukusna i zdrava

Krem čorba od tikvica ne samo da je ukusna, već je i zdrava. Jedna od glavnih zdravstvenih prednosti krem čorbe od tikvica je to što ima malo kalorija. Tikvice su niskokalorično povrće koje je bogato vlaknima, što znači da će vas čorba od tikvica brzo zasitii. Ovo može biti posebno korisno ako pokušavate da smršate ili održite kilažu.

Još jedna zdravstvena korist od kremaste supe od tikvica je to što je bogata vitaminima i mineralima. Tikvice su dobar izvor vitamina C, koji je važan za zdrav imunološki sistem. Takođe sadrži vitamin A, koji je važan za zdravu kožu i oči. Pored toga, tikvice su dobar izvor kalijuma, koji može pomoći u snižavanju krvnog pritiska i smanjenju rizika od srčanih oboljenja.

Sledeći video prikazuje jedan od načina na koji možete napraviti krem čorbu od tikvica:

@mattiastable Reply to @kristina_corren Zucchini soup. The most liked comments will be the name for my immersion blender, I’ll let the internet decide #fyp #asmr ♬ New Home – Austin Farwell

 Kako je mi pripremamo

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 1 veća glavica crnog luka, oljuštena i sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika maslinovog ulja ili putera
  • 750 ml supe od povrća
  • 250 ml vode
  • 185 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu
  • malo parmezana
  • 2 kašika iseckanog svežeg peršuna
  • sveži peršun ili neko drugo začinsko bilje za ukrašavanje

Priprema:

  1. Operite i isecite tikvice na kockice (ako su organske, ne morate ih ljuštiti).
  2. Zagrejte ulje ili puter na srednjoj temperaturi i pržite crni luk dok ne postasne staklast.
  3. Dodajte beli luk i tikvice. Pržite oko 5 minuta.
  4. Dolijte supu i vodu. Poklopite i kuvajte 20 minuta.
  5. Dodajte peršun i izmiksajte čorbu štapnim mikserom. Posolite, pobiberite i dodajte pavlaki za kuvanje.
  6. Kuvajte čorbu još dva minuta, pa sklonite sa šporeta.
  7. Servirajte čorbu i pospite je parmezanom. Ukrasite svežim začinskim biljem.
  8. Napomena: Umesto supe od povrća, možete dodati kocku za supu (od povrća ili pileću) i doliti ukupni litar vode (750 ml +250 ml).

Prijatno!

Brz recept za kremastu čorbu od bundeve: Savršen ukus za jesenje dane

porosolka/gettyimages.co.uk