Najukusnija prelivena pita sa mesom: Trebaju vam samo mleveno meso, jogurt i gotove kore!

by | februar 29, 2024
prelivena pita sa mesom

Da se spremi prelivena pita sa mesom trebaju vam samo mleveno meso, jogurt i gotove kore. Laka i izdašna večera!

Ovakva pita sa mesom nadmašuje standardnu svojom bogatijom, sočnijom i intenzivnijom kombinacijom ukusa i tekstura. Dublji slojevi arome, hrskavija korica i veći izbor začina pružaju dublje gastronomske doživljaje i veće zadovoljstvo pri konzumaciji, čineći obrok potpunijim i izdašnijim.

Kako se pravi prelivena pita sa mesom?

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama

tanke kore za pitu 500 g
crni luk 2 glavice
beli luk nekoliko čenova
mešano mleveno meso 300 g
so, biber po ukusu
jaja 4
prašak za pecivo 1
jogurt 250 ml
kisela voda 200 ml
ulje 100 ml

Priprema:

  1. Crni i beli uk sitno iseckajte i na ulju propržite.
  2. Dodajte mleveno meso i sve zajedno izdinstajte. Posolite i pobiberite.
  3. Umutiti jaja i dodati prašak za pecivo, so, jogurt, ulje i kiselu vodu.
  4. Tepsiju podmažite uljem, poređajte četiri kore, pa onda stavite dve kašike fila od mesa. Ponavljajte postupak sa korama i filom dok ne ostanu samo dve – tri kore za pokrivanje.
  5. Pitu isecite na željene parčiće i prelijte filom (prelivom) od jaja.
  6. Ostavite 10 minuta da kore upiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta.
  7. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Video recept za prelivenu pitu sa mesom

Ako prvi put pravite pitu sa mesom, pa makar koristili i gotove kore, znači će vam ovo detaljno video uputsvo:

Članak se nastavlja posle reklama