Kiš s povrćem i mlevenim mesom: Imamo najbolji recept

by | februar 23, 2024
Kiš s povrćem i mlevenim mesom: Imamo najbolji recept

Danas je na meniju carsko jelo – kiš s povrćem i mlevenim mesom. To je jedno od najukusnijih jela koje smo probali.

Kiš s mlevnim mesom i povrćem je jedno od onih jela koje bismo jeli svaki dan jer je preukusno. I nije ga teško pripremiti.

Kiš s povrćem i mlevenim mesom: Ukus koji se pamti

Za ukusno jelo vredi potrošiti malo više vremena, a jedno od tih jela je i kiš s mlevenim mesom. Možete ga praviti s junetinom, svinjetinom, ovčetinom, ćuretinom, piletinom – preukusan je u svim varijantama. I možete mu dodavati razno povrće (paprike, praziluk, grašak, tikvice…).

Na TikTok-u možete pronaći najraznovrsnije recepte za pripremu kiša s mlevenim mesom. Nama je privukao pažnju sledeći recept:

@nisrinezermani Réponse à @Violet #quiche ♬ son original – ALGERIA

Najbolji recept za kiš s povrćem i mlevenim mesom

Sastojci:

Za testo:

  • 150 g pšeničnog brašna
  • 150 g integralnog speltinog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 80 g  putera
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 125 ml vode

Za nadev:

  • 500 g mlevenog mesa (po izboru)
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 veći praziluk
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća paprika babura
  • 200 ml bujona od povrća
  • 2 kašike ulja
  • 3 jajeta
  • 100 ml mleka
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 50 g narendanog parmezana
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Najpre napravite testo. Pomešajte pšenično i spelinoi brašno, kvasac, so i šećer, dodajte otopljen puter i mlaku vodu. Mesite sve dok se ne dobije glatko testo. Ostavite da naraste na toplom mestu ili ga stavite u rernu zagrejanu na 50 stepeni.
  2. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi ipropržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatimdodajte sitno iseckan praziluk, sitnpo iseckanu šargarepu i sitno iseckanu papriku. Dinstajte dva do tri minuta.
  3. Dodajte mleveno meso i laevu papriku. Posolite i pobiberite. Kada meso promeni boju dolijte bujon od povrća. Pustite da se krčka sve dok ne ispari sva tečnost.
  4. Naraslo testo premesite i razvucite oglagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Zatim ga stavite u podmazanu okruglu tepsiju ili vatrostalnu činiju i izbockajte viljuškom.
  5. Preko testa rasporedite meso, a zatim ga prelijte umućenim jajima u koja ste dodali mleko,malo soli, bibera i prstohvat muskatnog oraščića.
  6. Pospite kiš parmezanom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Služiti toplo.

Prijatno!

Sergey Statenin/gettyimages.co.uk