Kremasta piletina u pavlaci spremna za pola sata

by | septembar 15, 2023
kremasta piletina sa pavlakom

Kremasta piletina u pavlaci ne zahteva veliku veštinu, ali je zato ukupan utisak jela kao da sedite u otmenom restoranu

Kremasta piletina u pavlaci vrlo brzo postane omiljeni obrok cele porodice. Pileće meso ima bezbroj nutritivnih prednosti zbog čega je značajna za svaku porodičnu trpezu. Piletina je fenomenalan izvor proteina, a bez dodatih masnoća i pogodna je da se koristi čak i kada ste na restriktivnim dijetama. Belo meso ili pileći filei su najzdraviji deo piletine, a mi ih danas pripremamo tako da se tope u ustima.

Zašto je piletina u pavlaci tako ukusna?

Pavlaka može dodati bogat i kremast ukus jelu. Ujedno, dodavanje pavlake sprečava da se pileće meso isuši ili prepeče, ona pomaže da se zadrži sočnost i mekoća pilećeg mesa.

Kada pravite piletinu u pavlaci, možete eksperimentisati sa začinima i dodacima kako biste stvorili različite ukuse i teksture. Pritom, priprema pilećeg mesa u pavlaci je relativno jednostavna. Ovo je brz i praktičan način za pripremu ukusne večere.

Tajni sastojak sočne piletine: majčina dušica

Majčina dušica, znaju profesionalni kuvari, prosto je nezamenjiv sastojak u pripremi živine. Ako je koristite u marinadi, ona će sačuvati mekoću mesa. Ali, ako nemate vremena za marinadu, dovoljno je da piletinu pospete kašikicom mlevene majčine dušice i prekrijete sve alu folijom da se potpari – ona daje jedinstven miris i sočnost piletini.

Kremasta piletina u pavlaci – najbrži recept

Sastojci:

Dva pileća filea

250 mililitara pavlake za kuvanje, neutralne

dva čena belog luka

malo ulja

so, biber, majčina dušica, mlevena paprika

50 ml ulja

100 grama brašna

1 kockica za supu

150 mililitara vode

Video recept za piletinu u pavlaci

@belfast_undercover_chef #garlic #chicken #garlicchicken #creamy #mealsinminutes #recipe #chickenrecipe #cheap #b #creamychicken #sauce #goodmoodfood #flavours #f #fyp #foryoupage ♬ Che La Luna – Louis Prima with Sam Butera & The Witnesses

Kako se priprema kremasta piletina u pavlaci?

  1. Pileće filee iseći na komade debljine prsta i blago istući čekićem za meso. Ne treba da stanjujete šnicle, samo da meso omekša
  2. U činiji pomešati brašno, kašičicu mlevene paprike, so i biber
  3. Isećene i istučene filee uvaljati u brašno
  4. Peći ih u tiganju na tihoj vatri, dok ne porumene. Paziti da se ne prepreku
  5. Izvaditi meso, a u njegovom soku propržiti dva čena belog luka
  6. U 150 mililitara vode rastvoriti kockicu za supu i uliti u sos od belog luka, ne smanjujući vatru i stalno mešajući
  7. Kada počne da se zgušnjava, dodati kašikicu majčine dušice i četvrt litre pavlake za kuvanje
  8. Dinstati dok se ne zgusne
  9. Vraititi piletinu u tiganj sa sosom i kuvati još minut – dva

Prijatno!

Tatiana Volgutova/istock/gettyimagesplus