Najukusniji pileći paprikaš: Najbrži ručak (video)

by | septembar 19, 2023
Najukusniji pileći paprikaš: Najbrži ručaka (video); paprikaš serviran u beloj činiji

Ako još niste smislili šta biste danas spremali za ručak, a ne želite da provodite sate i sate u kuhinji, pripremite najukusniji pileći paprikaš.

Najukusniji pileći paprikaš: Naše omiljeno jelo

Pileći paprikaš nije samo preukusno jelo koje se brzo i lako priprema, već je i veoma hranljivo i zdravo jelo. A zdravim ga čine sledeći sastojci:

  • Pileće meso je izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina B i minerala kao što su fosfor i selen.
  • Paprike su bogate vitaminom C, antioksidansima i vlaknima.
  • Crni i beli luk dodaju aromu i sadrže antioksidanse koji podržavaju imunološki sistem.
  • Paradajz je dobar izvor vitamina C, A, kalijuma i dragocenog likopena.
  • Ljuta papričica daje pikantan ukus, a njen glavni sastojak kapsaicin je jedan od najmoćnijih čuvara našeg zdravlja.

Porcija paprikaša snabdeće vaše telo neophodnim proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Ovo jelo možete  prilagoditi svom ukusu dodavanjem drugih vrsta povrća ili začina. Samo obratite pažnju na količinu soli i ulja koje koristite kako biste održali jelo zdravim.

U sledećem videu možete videti jedan od načina na koji možete pripremiti pileći paprikaš:

@aliyah_tejada #polloguisado #muslos #chicken #chickenlegs #stewedchicken #conpapa #receta #recipe #pollosudado #almuerzo #dinner #lunch #cena #potato #carrot #zanahoria ♬ Similar Sensation (Instrumental) – BLVKSHP

Kako ga mi pripremamo

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa, isečenih na kocke
  • 2 veće crvene paprike, isečene na kockice
  • 1 veća paprika babura, isečena na kockice
  • 1 veća glavica crnog luka, isečena na sitne kockice
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 paradajza, isečena na kockice
  • 2 kašike paradajz paste
  • 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo)
  • 1 kašika aleve paprike
  • oo i biber po ukusu
  • 500 ml pileće supe ili vode
  • 1/2 kašičice tucanje ljute paprike (opciono, ako volite ljuto)

Uputstvo:

  • U velikom loncu, zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu staklasti.
  • Dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana.
  • Dodajte crvenu i papriku baburu, paradajz, paradajz pastu, crvenu papriku u prahu, so, biber i ljutu papričicu (opciono). Promešajte.
  • Sipajte pileću supu (ili vodu) preko svega i pustite da jelo proključa.
  • Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte lonac. Neka se paprikaš krčka oko 30-40 minuta dok piletina ne bude mekana i sočna.

Prijatno!

Kako se pravi ajvar od pečenih paprika: Omiljena zimnica

tycoon751/gettyimages.co.uk