Natur šnicle u sosu od šampinjona + trikovi za pečenje sočnih svinjskih šnicli

by | novembar 1, 2023
natur šnicle u sosu od šampinjona

Natur šnicle u sosu od šampinjona su sočne, ukusne i gotove za 40 minuta

Natur šnicle u sosu od šampinjona su ukusno i jednostavno jelo, koje može poslužiti i kako porodični ručak, ali i kao posluženje na slavljima. Priprema je jednostavna, a bogat i ukusan sos sprečava da šnicle budu suve, daje im sočnost i mekoću.

Trikovi za pravljenje sočne natur šnicle

Natur šnicle su jednostavno jelo, ali ih volimo samo ako ne budu presušene, već meke i sočne. Evo nekih trikova koji će vam omogućiti da vaše natur šnicle uvek budu preukusne.

  1. Kvalitet mesa: Ključ uspešne pripreme šnicli je odabrati visokokvalitetno meso. Birajte meko i sočno meso, kao što je teleći ili svinjski file.
  2. Priprema mesa: Pre pečenja, šnicle treba pravilno pripremiti. Uklonite višak masnoće i membrana, a zatim ih istucajte čekićem za meso.
  3. Marinada: Mariniranje šnicli dodaje ukus i mekoću. Koristite mešavinu maslinovog ulja, belog luka, soli, bibera, i svežih začina po želji. Ostavite meso da odstoji u marinadi najmanje 30 minuta ili preko noći.
  4. Temperatura mesa: Pre nego što stavite šnicle na roštilj ili tiganj, pustite ih da se zagreju na sobnoj temperaturi. Hladno meso će teže postići željeni stupanj pečenja.
  5. Pravilna temperatura: Pečite šnicle na visokoj temperaturi kako biste brzo zapekli spoljni sloj i zadržali vlagu unutar mesa. Koristite vruć roštilj ili tiganj.
  6. Ne okrećite često: Okretanje mesa previše često može sprečiti stvaranje lepe kore. Okrenite šniclu samo jednom tokom pečenja.
  7. Pravo vreme pečenja: Vreme pečenja zavisi od debljine šnicle i željenog stepena pečenja. Za srednje pečene šnicle, pečite ih oko 3-4 minuta sa svake strane. Koristite termometar za meso kako biste bili precizni

Nutritivna vrednost natur šnicli u sosu od šampinjona:

Kalorije: 662 kcal
Masti: 25g
Ugljeni hidrati: 60g
Proteini: 57g

Natur šnicle u sosu od šampinjona

Sastojci:

500 grama svinjskih šnicli

300 grama šampinjona

dva čena belog luka

2 kašikice senfa

mala kisela pavlaka

2 glavice crnog luka

so i biber

Video recept za natur šnicle sa šampinjonima

Natur šnicle u sosu od šampinjona – priprema

  1. Pre pripreme, šnicle istući tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i u tankom sloju premazati senfom
  2. Crni luk iseći na šnite i prodinstati na ulju. Kada omeška, dodati šnicle i peći ih
  3. Kada šnicle porumene, dodati i šampinjone sečene na listiće, te po potrebi još ulja ili vode i nastaviti dinstanje
  4. Kada su šnicle gotove, izvaditi ih sa strane
  5. Ubaciti sitno sečen beli luk i nastaviti sa dinstanjem luka i šampinjona, sve dok šampinjoni ne budu potpuno gotovi. Dodati kašikicu senga i jednu malu pavlaku, te dobro promešati u tiganju
  6. Vratiti šnicle u sos od šampinjona i služite tople

Prijatno!

 

alisafarov/istock/gettyimagesplus