Posni krompir s povrćem iz rerne: Ukusno, zdravo i jeftino jelo

by | mart 20, 2024
Posni krompir s povrćem iz rerne: Ukusno, zdravo i jeftino jelo

Jedno od najjednostavnijih, a najukusnijih jela koje možete napraviti tokom vaskršnjeg posta jeste posni krompir s povrćem iz rerne.

Toliko fantastičnih, posnih jela može da se napravi od krompira i povrća. Za tili čas možete pripremiti preukusno, a jeftino jelo. Samo iseckajte krompir i povrće i ispecite ih u rerni. Ovo jelo je pravi praznik za nepca. A pritom je i veoma zdravo.

Posni krompir s povrćem iz rerne da pucate od zdravlje

Toplo vam preporučujemo da ovo jelo pripremate tokom cele godine, a ne samo za vreme posta, jer nije samo preukusno već i zdravo. Obilje povrća snabdeće vaše telo dragocenim vitaminima, mineralima i antioksidansima. Pritom, u ovo jelo možete dodavati različite vrste povrća i začine po želji. Šta god da stavite, ne možete pogrešiti.

Na TikTok-u možete naći super recepte za pripremu zapečenog krompira s povrćem. Nama je pažnju privukao sledeći recept:

@_food__adventures_ Roasted Vegetables #cooking #roastpotatoes #roastedvegetables #veggies #healthy #vegan #broccoli #carrots #potatoes #weightwatchers #roast #yummyfood ♬ original sound – Food Adventures

Recept za posni krompir s povrćem iz rerne

Sastojci:

  • 500 kg krompira
  • 1 slatki krompir
  • 1 cvekla
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike
  • 1 tikvica
  • 1 veći paradajz ili 4-5 čeri paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2-3 gračice ruzmarina
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje
  • pola kašičice mlevenog korijandera
  • prstohvat tucane ljute papričice
  • malo suvog origana
  • ostali začini po želji

Priprema:

  1. Operite, oljuštite i isecite na kriške krompir, slatki krompir, crni luk, cveklu i crveni luk.
  2. Oljuštite i isecite na kolutove šargarepu tikvicu. Oljuštite beli luk i izgnječite ga drškom od noža. Operite i isecite paradajz na komade.
  3. Pomešajte povrće, posolite i pobiberite. Dodajte korijander, ljutu papričicu. origano i ostale začine po želji.
  4. Obložite tepsiju ili vatrsotalnu činiju papirom za pečenje. Rasporedite povrće i preko stavite grančice ruzmarina. Pospite povrće maslinovim uljem.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta, dok svo povrće ne omekša. Služiti toplo uz sezonsku salatu. Naša preporuka je salata od mladog crnog luka i sremuša.

Prijatno!

kasia2003/gettyimages.com