Najukusnije pileće pljeskavice: Pravićete ih stalno…

by | oktobar 19, 2023
Najukusnije pileće pljeskavice: Stalno ćete ih praviti; pileće pljeskavice u tiganju

Stalno slušamo o tome kako je fast food nezdrav, ali postoje i zdravije, domaće varijante. Kao što su najukusnije pileće pljeskavice.

Volimo pljeskavice u svim varijantama – i sa povrćem, i sa junećim, i sa svinjskim mesom, a omiljene su nam od piletine. Tako su lagane i ukusne da bismo ih jeli svaki dan.

Najukusnije pileće pljeskavice: Svi ih obožavaju

Pileće pljeskavice su idealne za ručak ili večeru. Da bi ugođaj bio potpun, možete kupiti ili napravit zemičke ili somune. Naseckati salatu po želji i napraviti neki dobar preliv. Verujte nam na reč, možete kod kuće napraviti mnogo bolje pljeskavice nego u bilo kojem restoranu ili fast food-u. A recept za pljeskavice možete korigovati tako što ćete dodavati sastojke po želji.

Na TikToku-u mogu se naći različiti recepti za pripremu pilećih pljeskavica, a mi smo izdvojili sledeći:

@himalayan_01 #chickenburger #foodie #cooking #nepalifood #nepalifoodlovers #foryou #easyrecipe #foryoupage #bharatisunuwar #himalayanmumsrecipe ♬ original sound –

Kako se pripremaju

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa (pilećih prsa ili pilećih bataka)
  • 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/4 šolje prezle
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 1 jaje
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Piletinu operite i osušite kuhinjskim papirom. Isecite je na manje komade kako biste je lakše sameleli.
  2. U velkoj činiji, pomešajte samleveno meso sa sitno seckanim lukom, belim lukom, parmezanom, jajetom, prezlom, maslinovim uljem, mlevenom crvenom paprikom, solju i biberom. Dobro promešajte sve sastojke dok se ne sjedine.
  3. Ruke lagano nauljite, kako biste sprečili da se meso lepi za njih. Oblikujte smesu u pljeskavice po željenoj veličini i debljini.
  4. Zagrijte grill ili tiganj na srednju temperaturu. Pre nego što stavite pljeskavice na roštilj, možete ih još jednom posoliti i pobiberiti po ukusu.
  5. Pljeskavice pecite na roštilju ili tiganju otprilike 5-7 minuta sa svake strane ili dok ne porumene.
  6. Poslužite pljeskavice od piletine uz salatu, ajvar, kisele krastavce, paradajz. Ili pripremite preliv po želji.

Prijatno!

Zapečene makarone s piletinom i paprikama: Jelo koje svi vole

gkrphoto/gettyimages.com