Ukusan ručak za 10 minuta: Niskokaloričan recept za punjeni paradajz(video)

by | jun 15, 2023
punjeni paradajz

 Punjeni paradajz je idealan za leto – bogat vitaminima, ima samo 350 kalorija i priprema se za 10 minuta

Leto je vreme kada su nam sveže voće i povrće na dohvat ruke. Ovaj recept za punjeni paradajz veoma je lak, izrazito nutritivno bogat, a sadrži samo 350 kalorija! Pritom, priprema je više nego jednostavna.

Bogat je proteinima, ima nizak sadržaj ugljenih hidrata i iako izgleda lagano, prilično je sit. Po svom sastavu, on sadrži sve nutritijente koje treba da ima jedan glavni obrok.

Članak se nastavlja posle reklama

Ipak, ukoliko želite nešto jači obrok, pogledajte varijantu za gurmane. Uz dodatak šunke i mocarela sira, ovaj niskokalorični recept za punjeni paradajz postaje pravi specijalitet.

Jednostavan recept za punjeni paradajz

Punjeni paradajz – niskokalorična verzija:

Sastojci:

2 veća paradajza

Članak se nastavlja posle reklama

2 jajeta

1 supena kašika seckanog vlašca

Članak se nastavlja posle reklama

2 supene kašike brašna

pola kašikice soli ili suvog začina po ukusu

Članak se nastavlja posle reklama

Po želji: beli luk ili biber

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Vreme pripreme: 10 minuta

Pažljivo isecite paradajz na tanke kriške. Odstranite unutrašnji, meki deo paradajza. Ne bacajte ga, trebaće nam u narednom koraku!

Sitno isecite unutrašnost paradajza (nemojte gnječiti, niti blendirati). Kada usitnite paradajz dodajte dva umućena jajeta, vlašac, so i brašno i dobro izmešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

U zagrejani tiganj sa vrlo malo ulja ubacite obruče čvrstog dela paradajza i potom sipajte nadev. Pecite sa jedne, a potom sa druge strane, dok ne dobije žutu boju.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Gurmanska verzija punjenog paradajza

Ukoliko volite bogatstvo ukusa i ne brojite baš svaku kaloriju, ovaj recept se može nadograditi i to na jednostavan način. Neophodno vam je još 100 grama šunke i 100 grama mocarela sira (eventualno trapist ili pivnički sir).

Prilikom pripreme, u nadev ćete ubaciti i sitno sečenu šunku. Nafilovaćete i ispeći paradajz kao što je opisano u niskokaloričnoj verziji recepta. Nakon toga, posućete paradajz sirom i staviti u rernu tek toliko da se sir istopi.

Uživajte!

Članak se nastavlja posle reklama
YuraWhite/iStock/gettyimagesplus