Osnovna pravila savršenog manikira

by | 18 maja, 2017

Kad se upoznajemo sa nekim, prvo obratimo pažnju na lice i ruke. Zato osim brige o zdravoj i negovanoj koži lica, dame (a bogami i mnogi muškarci) posebnu pažnju poklanjaju nezi ruku i manikiru. Ako manikir radite kod kuće, a želite da vam nokti izgledaju savršeno, onda je potrebno da znate i neke trikove. Otkrivamo vam koje greške ne smete da pravite ako želite da uradite perfektan manikir.

Foto: Thinkstock

Pre svega, važno je dobro isturpijati nokte. Ali važno je pravilno ih isturpijati! Obično turpijamo nokte u oba smera, a to nikako ne valja. Bitno je da turpiju koristite uvek u istom smeru.

Druga bitna stvar je temeljno čišćenje, jer od toga zavisi da li će se lak ravnomerno naneti na nokat, i koliko će dugo trajati. Ostatke masnoće, kreme za ruke, starog laka i bilo koje druge prljavštine najbolje je otkloniti starom četkicom za zube, a onda toplom vodom i sapunom dobro istrljati svaki nokat.

Sledi priprema. Treba osušiti ruke i prebrisati ih vatom natopljenom acetonom, kako bi se i poslednje masne mrlje uklonile, a onda naneti bazni lak. Ne treba da preskačete nanošenje bezbojnog baznog laka, koji štiti nokatnu ploču i odlična je podloga na koju ćete moći lepo da nanesete slojeve laka u boji.

Naredni korak je nanoenje laka u boji. Ovde su najvažnija tri poteza četkicom. Prvo treba da ovučete potez četkicom od korena ka sredini nokta, zatim ista takva dva poteza treba uraditi sa leve i desne strane središnje linije. To je najispravniji način nanošenja laka. Između prvog i drugog sloja treba napraviti pauzu, kako bi se prvi sloj dobro osušio.

Za kraj, kad se i drugi sloj laka dobro osušio, premažite preko njega takozvani „top coat“ lak, bezbojni lak koji će obezbediti završni sjaj noktima. Još jedan savet – neka završni lak ne bude brzo sušeći, jer sporosušeći obezbeđuje bolju zaštitu manikira.

Naravno, ne zaboravite da nokte, baš kao i lice i bilo koji drugi deo tela, negujete svakodnevno, ili barem svakog drugog dana – sređujte zanoktice i negujte kožu oko noktiju posebnim negujućim uljima.

Pročitajte i … Najekstremniji manikir-trendovi sa modnih pista! Da li biste se odvažili?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.