Savršena gornja usna: Kako naglasiti kupidonov luk?

by | 3 novembra, 2022
kako istaknuti kupidonov luk

Da li ste se ikada zatekle kako tiho zavidite svim tim devojkama sa interneta koje imaju savršene usne? Baš svaka i u svakoj prilici? Ukoliko savladate osnovne mejkap trikove i vaša gornja usna može izgledati besprekorno svaki put. Zato, hajde da otkrijemo: kako naglasiti kupidonov luk?

Dobra vest je da ne morate da budete profesionalac da biste predstavili svoju najlepšu verziju usana. Važno je samo da prepoznate da li je vaš kupidonov luk zadovoljavajućeg oblika ili mu trebaju manje izmene. Ako ste zadovoljni, samo ga istaknite. Ako niste, promenite mu oblik ili ga umekšajte.

 

Kako naglasiti kupidonov luk?

 

Trik 1

Istaknite ga: Koristite korektor

Bez obzira na definiciju vaše gornje usne, šminkeri se slažu: malo korektora može mnogo da uradi. Da biste zaista učinili da vaš kupidonov luk „iskače“, trebalo bi da koristite korektor za nijansu svetliji od vaše kože. Nanesite ga na četkicu sa uglom i izvucite liniju tik iznad linije usana., prateći vaš prirodni oblik kupidonovog luka.  Na ovaj način ističete, izoštravate i naglašavate prirodni oblik usana.

Promenite ga: Razmažite podlogu

Kao što korektor može da istakne kupidonov luk, tako podloga može da ga umanji ili prikrije ako niste zadovoljni izgledom svog kupidonovog luka. Dobro hidrirajte usne i onda sunđerom nanesite podlogu na površinu usana. Nakon što nanesete podlogu i dozvolite joj da se slegne, koristite kremastu olovku za usne da biste ponovno kreirali željenu liniju usana i kupidonov luk.

 

Trik 2

Istaknite ga: Olovka za usne

Ako vam se sviđa oblik vašeg kupidonog luka, ali želite da ga poboljšate, rešenje je olovka za usne. Da bi usne izgledale punije, pređite tik iznad kupidonovog luka olovkom za usne koja je za nijansu tamnija od boje izabranog karmina. Koristite zaobljene oblike, a nakon izvlačenja ilinije izblendajte boju ka unutrašnjosti usne.

Ublažite ga: Zamagljena linija usana

Oštre linije olovke za usne i precizno nanošenje ruževa (posebno mat sorti) čine usne definisanijim. Sa druge strane,a ko želite da preoblikujete kupidonov luk, trebalo bi da zamaglite ivice usana. Na taj način  omekšavate oštre vrhove i dajete im kružniji i mekši oblik. Za ovaj potez koristite meki mat karmin.

 

Trik 3

Istaknite ga: Koristite hajlajter

Nekada je hajlajter bio rezervisan za obraze. Danas se pojavljuje iznad obrva, na nosu i – pogađate – kupidonovom luku. Izaberite hajlajter koji izgleda kao blistavija varijanta vaše kože (važno je da bude isti podton) i njime lagano uokvirite kupidonov luk.

Umekšajte ga: Nanesite olovku za usne iznad luka

Ako žudite za mekšimlukom od vašeg prirodnog, nanesite olovku za usne iznad gornje usne. Pre  toga zamaglite luk korektorom. Sada možete da nacrtate mekše linije luka.

PeopleImages/Gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.