Savršeni trikovi za guste i duge trepavice. Na veštačke ćete potpuno zaboraviti

by | 16 decembra, 2016

Pre nego što nanesete maskaru, bilo bi dobro da su vam trepavice jake i zdrave. Zavodljiv pogled glumačke zvezde ne dolazi samo zahvaljujući kvalitetnom mejkapu. Dobra, temeljna i redovna nega je temelj, jer ni jedan make-up neće savršeno prekriti oštećene, suve ili ispucale trepavice. Ako želite da imate predivne trepavice i neodoljiv pogled, onda trepavicama morate dati i pravu negu.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Uvek (ama baš uvek, čak i kad ste najumornije) uklonite makeup

Pročitajte i… Obrve se trajno uništavaju ako konstantnt ponavljate ove 3 greške

Nikada ne zaboravite da skinete šminku, čak i kada ste najumornije; ako ste imale naporan ili baš lud i zabavan dan. Osušeni delići maskare mogu slomiti nežnu strukturu dlake trepavica i pojačati njihovo ispadanje – a to sigurno ne želite.

Još trikova pogledajte na narednim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Važno je da odaberete kvalitetne skidače šminke

Najbrži i najsigurniji način je da koristite dvofazni skidač šminke, koji će ukloniti i najjači, vodootporan make-up. Mada, ako imate nežnu i osetljivu kožu, možete koristiti i negujući losion za uklanjanje šminke. Zahvaljujući kremastoj formuli ovaj proizvod efikasno uklanja maskaru, a ne iritira i ne isušuje kožu. Ne treba da pritiskate previše ili da trljate, jer takvi pokreti mogu iritirati oko, ali i otkinuti trepavice. Treba nežno da pritisnete tufner na oko i ostavite ga do 10-ak sekundi kako bi proizvod delovao. Onda nežno obrišite oko, nekoliko puta.

Pročitajte i… Zbog ovog trenda odmah ćete promeniti oblik svojih obrva!

Uz pomoć prirodnih ulja ubrzajte rast trepavica

Prirodni je proces da trepavice redovno ispadaju i ponovo rastu. Rast trepavica možete poboljšati tako što ćete koristiti proizvode za negu, poput mnogobrojnih prirodnih ulja. Trepavice vole kada ih natopite maslinovim ili kokosovim uljem, ali pravi eliksir je ricinusovo ulje. Nanosite ga preko noći, nakon što ste dobro očistile šminku. Vaše trepavice će se regenerisati i biće gušće.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Važna je ishrana

Kao što je za stanje kože, kose i noktiju odgovorna zdrava ishrana, tako je i za izgled i zdravlje trepavica zadužena isto hrana. Odaberite namirnice, voće i povrće bogate vitaminima A, D, B i nezasićenim omega-3 masnim kiselinama, kao i mineralima: kalcijumom, cinkom i magnezijumom.

Pročitajte i… Rumenilo je must have ove jeseni! Jednim potezom četkice promenićete konture lice

I na kraju – dobra maskara

Izaberite i stavite maskaru, koja će dodatno naglasiti volumen zdravih i jakih, dugih i brižljivo negovanih trepavica.

Tagovi: