Blurovane usne: 3 koraka do trendi letnjeg majkap looka

by | 6 septembra, 2017

Pored blurovanih ili “razmrljanih” usana, ovaj mejkap trend još se naziva popsicle lips – jer podseća na efekat koji ostaje na usnama kada pojedete sladoled na štapiću (od jagode, maline ili borovnice). Tu je još jedna asocijacija – ona na usane posle poljubaca, pa ćete se možda sresti i sa nazivom – snogged lips.

Piše: Jasmina Ubiparip

Foto: Instagram/@marley_mar

Ledeni desert, vreli poljupci, naše mejkap uputstvo. Bez obzira na to koji način odaberete da ovog leta primenite ovaj trend na svojim usnama, zapamtite sledeće: Ključ je u prihvatanju nesavršenosti!

Pročitajte i… Minimalizam stupa na snagu! 5 letnjih mejkap trikova najpoznatijih šminkera

Ovaj trend “razmrljanih” usana viđen je na modnim pistama tokom predstavljanja kolekcija za jesen/zimu 2017, ali sada je pravo vreme da ga isprobate jer je savršeno praktičan u vrelim letnjim danima kada je verovatnoća da će vam se šminka razmazati skoro stoprocentna. Međutim, uzimajući u obzir to koliko dobro izgledaju na ovaj način našminkane usne, verujemo da ćemo ovaj trend viđati i kada stignu hladniji meseci.

 

Foto: Instagram/@lilflowersss

Foto: Instagram/@maccosmetics

Dakle, šta treba da uradite?

Kliknite za nastavak…

Foto: Instagram/@liz_schroeder

  1. Blurovane usne i mat teksture ruža nisu najbolja kombinacija. Izgledaćete kao da ste celu noć pili crno vino. Radije izaberite hidrirajući ruž sa sjajnim finišem – lakše ćete ga izblendati i lepo će se razmazati. Nama se mnogo dopada Luminous Lips Lipstick Catrice, nijansa 180 Everybody Is An Aubergenius.
  2. Nije vam potreban ni krejon ni četkica. Boju nanesite na usne direktno sa stika, samo na sredinu donje usne. Zatim usne dobro protrljajte jednu o drugu. Nakon toga dodatno prstom razvucite boju prema ivicama usana. Dodajte još boje u sredinu donju usne kako biste pojačali pigment. I – to je to.
  3. Treći korak je zapravo proizovljan, ali će vam možda biti koristan jer pomaže da se pridržavamo pravila: “Ne dozvolite da vaš blurovani look bude previše razmrljan!” Neki mejkap stručnjaci predlažu da pre nanošenja ruža na ivice usana namažemo puder. Pogledajte ovde kako to radi korejska fashion & beauty blogerka Krisel.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.