7 načina da jeftina šminka izgleda skupo: Ovi trikovi će vas oduševiti

by | 1 septembra, 2023
jeftina šminka izgleda skupo

Naravno, svi volimo da izgledamo po poslednjim trendovima i da jeftina šminka izgleda skupo na nama. Uz ovih nekoliko trikova, to je sada i moguće.

Kako da jeftina šminka izgleda skupo?

Skupi proizvodi su uglavnom bolji od onih koji koštaju manje. Međutim, nemamo svi mogućnosti da kupuje kozmetiku po najskupljim cenama. Osim toga, sada postoje i niz zanimljivih trikova kako da jeftinu šminku učinite skupljom.

Drama, jake boje i oštre linije: Šminka će ove jeseni biti izuzetno upadljiva!

Koristite prajmer u boji

Mnoge devojke nanose puder ili korektor za sakrivanje svojih mana. Međutim, “mat” lice izgleda manje skupo od hidratiziranog i zdravog. Da bi ste postigli ovaj efekat, koristite prajmere u boji. Tako je na primer prajmer sa zelenom nijansom sjajno rešenje za teške upale.

Izaberite dobre hidratantne kreme

Na koži se vidi ukoliko nije dobro hidrirana, a neki proizvodi čine da naša koža izgleda zategnuto i neprirodno, pa je potrebno da odaberete podlogu sa nežnim komponentama u sastavu. Jedna od njih je hijaluronska kiselina.

Kako da jeftina šminka izgleda skupo: Pravilno nanosite proizvode za šminku

Dobro konturisanje lica će vam pomoći da postignete željeni rezultat, a ako ne uradite konturisanje dobro, to može učiniti izgled u potpunosti neprikladnim. Dakle, pri  nanošenju rumenila i bronzera, pokušajte da zamislite male naočare za sunce i nanesite proizvode po njihovoj liniji. Što su ovi proizvodi bliži vašim očima, to će vaše lice izgledati ravnije.

Nemojte isticati obrve

Prirodnost je ušla u modu, pa je sakrivanje nedostataka za nijansu komplikovanija i teža. Ovo se naročito odnosi na obrve. Preporučljivo je da ih uopšte ne farbate. A ukoliko imate retke obrvi, onda dopunite nedostajuće fragmente olovkom i na kraju nanesite obojeni ili prozirni gel za obrve.

Karmin možete koristiti za više funkcija

Verovatno ste već do sada primetili da različite proizvode šminke možete koristiti i za različite delove šminkanja. Na primer, ruž možete koristiti i kao rumenilo i kao kremastu senku. Ovaj recept nam je pokazala Irina Shayk.

Kako da jeftina šminka izgleda skupo: Održavajte dobar balans

Ukoliko ste za makeup look odabrali mat senku, onda ne bi trebalo da nanosite i mat ruž za usne. Ako to učinite, vaše lice će izgledati nedovoljno hidrirano i beživotno. Pokušajte da održite harmoniju i da suve teksture dopunjavate vlažnim.

Očešljajte trepavice

Čak i najskuplja maskara može da vam napravi problem i da ih zalepi. U stvari je trik u tome da na dobar način pripremite trepavice za nanošenje maskare. Uzmite četkicu za maskaru i ostavite minimalnu količino proizvoda na njoj. Pomerajte četkicu duž trepavica i pravite pokrete odzdo prema gore i s desna na levo. Zatim dobro utapkajte četkicu u proizvod i nanesite proizvod na uobičajen način.

I to je to! Ovih nekoliko trikova su sjajno rešenje za to da jeftina šminka izgleda skupo, a veoma su jednostavni i brzi.

Deagreez/GettyImagesPlus