Make up trendovi za jesen: 5 lookova koji su najpopularniji ove sezone

by | septembar 9, 2023
Make up trendovi za jesen na devojci koja pozira

Šminkanje je naša omiljena aktivnost, a ovo su make up trendovi za jesen koje ćemo sve nositi ove sezone. Pročitajte u tekstu o kakvim lookovima je reč.

Make up trendovi za jesen: Veoma su jednostavni za kopiranje

Jesen još nije zvanično počela, stoga imate dovoljno vremena da se pripremite za najmodernije trendove u šminkanju. Biće vam potrebne svetle senke, tamni ruževi i vaša omiljena olovka za oči.

7 načina da jeftina šminka izgleda skupo: Ovi trikovi će vas oduševiti

Smokey u narandžastim tonovima

Nijansa koja je savršena za prelaz leta u jesen je svakako narandžasta. Zalazak sunca nas podseća na zalazak sunca, a istovremeno nas priprema za narandžaste nijanse jesenjeg lišća.Ovaj makeup look se pojavio na mnogim modnim pistama za ovu sezonu, tako da ovakav odabir sigurno neće ostaviti ravnodušnim nikoga oko vas. Odaberite nijanse breskve ili pravite gradijent od žute do narandžaste. Možete se koristiti i suvim i kremastim proizvodima. Da bi šminka bila smelija nanestie prajmer na kapke koji će produžiti trajnost senki.

Make up trendovi za jesen: Efekat mokre kože

Negovana i glatka koža je glavni trend koji će uvek biti aktuelan. Ove sezone dizajneri isprobavaju novi trend: Efekat mokre kože ili „koža delfina“ kako je neki nazivaju. Ona podrazumeva izgled kože kao da ste upravo izašli iz vode i podrazumeva preterani sjaj. Međutim, pravilna priprema je veoma važna da biste dobili sjaj, a za to možete koristiti hidratantnu kremi sa sitnim bisernim česticama. Možete isprobati i hajlajtere sa blistavim sjajem.

Tamne usne

Šminka iz 90-ih se vraća u modu, a sa njima i njihov gotički izgled. Ovaj make up look će se dobro slagati uz oštru belu košulju ili kožni korset. Da biste dobili izgled tamnih usana možete koristiti gel ajlajner sa lakiranim šljokicama ili mat kojim najčešće iscrtavate oči. Da bi vaša šminka bila prikladnija za svakodnevni izgled, koristite bordo ili čokoladne ruževe.

Trendovi u šminkanju: Moka nijanse

Dok je leti latte šminka bila u trendu, ove jeseni je u pitanju moka trend. Smeđe nijanse su savršene za jesenji look. Možete koristiti kremaste senke kao osnovu na kapcima, a zatim ih duplirati drugim teksturama. Rumenilo možete zameniti bronzerom, a smeđi ajlajner naneti na usne i pojačavati prema centru. Na posletku stavite sjaj za usne ili hidratantni ruž.

Grafički make up

Izvlačenje linija oko očiju je takođe jedan od trendova koji će vladati ove jeseni. Ipak, niste ograničeni na određene boje. Eksperimentišete sa njima i sa teksturama. Linije možete izvlačiti i gelom, tankim četkicama ili mat karminom.

Dakle, ne morate se mnogo pomučiti da izgledate moderno kada su trendovi u šminkanju u pitanju. Ovi make up trendovi za jesen su savršeni za svakoga i lako se uklapaju uz skoro svaku odevnu kombinaciju.

kobrin_photo/GettyImagesPlus