Najbolja šminka za lice sa borama: Ovi trikovi skidaju 5 do 10 godina

by | 1 decembra, 2023
najbolja šminka za lice sa borama

Kada uđemo u četrdesete, naše lice gubi čvrstinu, formira se podbradak i javljaju prve bore. Vreme je da promenimo makeup tehnike! Kako stilisti tvrde, ovo je najbolja šminka za lice sa borama

Promene koje se događaju na licu u četrdesetim i pedesetim godinama su sasvim normalne. Ipak, nijednoj od nas nije lako da se sa njima pomiri i da ih prihvati. Deo tog procesa zahteva promenu kozmetičke rutine, životnih navika, ali i makeup tehnika.

Onoga trenutka kada shvatite da sve one tehnike šminkanja koje ste godinama primenjivale više nisu tako efikasne, da je rezultat nezadovoljavajući, znajte – vreme je da probate novu šminku. Ona koja će učiniti da izgledate najbolje  moguće u svako životno doba. A, ako je verovati šminkerima, ovo je najbolja šminka za lice sa borama. 

Da li je šminka važna u zrelim godinama?

Itekako! Pravilno osmišljena šminka, a to je ona koja poštuje vaše individualne potrebe, može da skine 5 do 10 godina sa vašeg lica. Uz to, ona je u stanju da izazove upravo onaj efekat koji želimo: efekat lepe i negovane žene u zrelim godinama.

Nažalost, žene najčešće tek uče da se šminkaju u ovom periodu. Ili stoga što se nikada ranije nisu šminkale ili su njihove tehnike zastarele i nedogovarajuće. Jako je važno da, kada lice počne da vam se menja pod uticajem starenja, promenite pristup šminkanju i prilagodite ga svom novom licu.

Najbolja šminka za lice sa borama

Puder za zrelo lice

Hajde da koristimo moderne kozmetičke proizvode. Potražite podloge obogaćene hijaluronskom kiselinom, koje daju laganu pokrivenost i kremastu teksturu. Istovremeno, izbegavajte pudere u kamenu jer oni naglašavaju bore.

Osvetlite područje oko očiju

Osvetlite područje oko očiju korektorom koji sadrži pigmente za  zaglađivanje. Birajte lagane teksture koje ne popunjavaju i ne ističu bore.

Lifting obrva

Najbolja šminka za lice sa prvim znacima starenja uvek pravi efekat liftinga. Samo nežno podignite obrve puderom koji je iste boje kao vaša kosa. Snažan luk samo postaruje lice.

Mat senke za oči

Koristite mat senke ili ajlajner na kapcima. Boje za oči sa metalik svetlucavom teksturom nepovoljno skreću pažnju na bore i opuštenost na kapcima.

Maskara je jako važna

Ne propustite isticanje trepavica, izaberite multifunkcionalnu spiralu koja obogaćuje i podiže vaše trepavice. Ova dva efekta će automatski podići naše oči.

Rumenila boje korala ili breskve

Najbolja šminka za lice sa borama podrazumeva pravilno prilagođeno rumenilo.  Dobro odabrano kremasto rumenilo može da skine godine sa vašeg lica. Potražite ružičaste, koralne i breskve nijanse.

Ako vam se ovo čini veoma komplikovanim, vredi zatražiti pomoć profesionalca u okviru konsultacija o šminkanju, gde nakon provere šminke možete pronaći savršene nijanse i proizvode kako biste brzo mogli da se nabavite ‘ u svojoj najboljoj formi svaki dan.

Dmitry Byelaev/istock/gettyimagesplus