Martini makeup – tehnika šminkanja koja je osvojila TikTok, a onda i svet

by | oktobar 11, 2023
martini makeup trend, zelena senka za oči

S obzirom da je sezona žurki odmah iza ugla, počev od Halloweena, pravo je vreme da počnemo da vežbamo nove makeup trendove. A prvi koji treba da vam privuče pažnju jeste – martini makeup

U suštini, martini makeup svoju osnovu nosi u tradiconalnoj šminci koktel zabava, ali u sebi nosi onoliko klase koliko je ima i piće po kojem je dobio ime. Nosi naznake sjaja, sjajne senke za oči i puno maslinasto zelene boje. Nešto što je zadivljujuće, prodorno i osvežavajuće kao i samo piće.

Šta je martini makeup?

Martini šminka je usmerena na kanalisanje sofisticiranosti i privlačnosti klasičnog martinija, ali sa nagoveštajem drame (ipak je sezona žurki)… Ključni elementi ovog trenda šminke kojia dominira beauty segmentom na TikToku, uključuje svetlucave senke za oči i ajlajnere u nijansama zelene i metalik. Zamislite zlatne, smaragdne i zelene nijanse masline koje se presijavaju, baš kao maslina u čaši martinija? Rezultat je elegantan izgled koji je savršen za noćni izlazak.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako napraviti martini martini makeup?

@victorialyn #MartiniMakeup 🫒 @Victoria Beckham Eyewear in bottle green @Dose of Colors x @Trevor Barrett Eternal Love Palette @Jouer Cosmetics Tinted Lip Oil in Rève @meltcosmetics slick waterline eye pencil in black #makeup #beauty #smokeyeye ♬ greedy – Tate McRae

Korak 1: sjajna podloga

Sjajna podloga je ključ za postizanje ovog izgleda. Počnite sa vlažnom, sjajnom bazom koristeći svetleću podlogu ili prajmer. Vaše lice mora da uhvati i reflektuje svetlost, dajući očima blistav i upečatljiv izgled koji se često vidi na crvenom tepihu.

Korak 2: Metalik akcenti

Zatim se fokusirajte na oči. Koristićete svetlucave senke koje lepo hvataju svetlost. Metalik zelena i zlatna mogu se mešati da bi se stvorio zadimljen, sparan efekat, dok dodir šampanjca ili srebrnog svetlucanja u unutrašnjim uglovima očiju dodaje upravo onaj efekat koji podseća na hrskave hladne mehuriće omiljenog Bondovog pića.

Članak se nastavlja posle reklama

Korak 3: Definisanje linije očiju

Najbolji savet za kreiranje izgleda je da se fokusirate na definisanje. Ostavljajući kapak izložen mekom svetlucavom senkom, nanesite tamnije nijanse u duplje i spoljašnji ugao očiju. Za one manje iskusne u šminkanju, preporuka je da se okrenu kremastim ili tečnim svetlucavim senkama. Zlatne ili srebrne olovke za oči i hajlajtere možete koristiti da dodate dašak glamura vašim očima, jagodicama i kupidonovom luku.Maskaru dodajte i na gornje i na donje trepavice, da naglasite izgled.

Korak 4: Dašak zelenila

Zapečatite dogovor sa malo zelene za svoju vrhunsku martini šminku. Maslinasta je odlična senka koja laska većini nijansi tena. Smaragdne i šumske zelene nijanse su savršene za dodavanje dubine i dramatičnosti očima. Za suptilniji pristup, pokušajte da koristite mint zelenu.

Članak se nastavlja posle reklama
dimid_86/istock/gettyimagesplus