Zašto je ruski manikir tako dobar?

by | 6 oktobra, 2023
ruski manikir

Ruski manikir je jedan od najtraženijih na društvenim mrežama. Njegova je popularnost gotovo viralna. U čemu je trik: zašto je ovaj manikir tako dobar?

 

Šta je u stvari ruski manikir?

Za neupućene, ruski manikir je onaj u kome se koriste mašine za obradu noktiju. Tehnika podrazumeva precizno sređivanje zanoktica, a često se koristi specijalna opremu za čišćenje i uklanjanje viška kože oko noktiju.
U odnosu na tradicionalni, ovakav manikir je mnogo precizniji i složeniji. Samo mazanje noktiju izvodi se u tri faze: baza, gel, pa tek onda boja.

Zašto je ruski manikir toliko dobar?

1. Aktivno se koriste uređaji

Ruski manikir se na zapadu se obično naziva hardverskim manikirom. Manikir majstor polira kutikule i tretira kožu koristeći mašine. SAma tehnologija uopšte nije ruska – manikir mašine su stigle u Rusiju pre dve decenije, kada ih je Evropa već uveliko koristila.

A zašto je onda korišćenje tih manikir hardvera karakteristično baš za ruski manikir? Zato što ga samo u Rusiji aktivno koriste. Evropska unija i Amerika su ove uređaje označile kao štetne zbog snažnih vibracija koje pri nestručnoj upotrebi mogu oštetiti nokat.

2. Ruski manikir podrazumeva sečenje zanoktica

Još jedna razlika između ruskog i “običnog” manikira jeste sečenje zanoktica. Na zapadu popularnost ima manikir tehnika koja podrazumeva guranje zanoktica, dok nail majstori iz Rusije odstranjuju i zanokticu i kožu oko nokta. Ovako se postiže uredniji izgled nokta, ali i dugotrajniji manikir.

Odakle ova razlika? Na zapadu važe stroga pravila koja odrstranjivanje zanoktica tretiraju kao medicinsku interveciju koju mogu da rade samo lekari i sestre. Ova stroga pravila su potrebna da bi se žena zaštitila od infekcije. U Rusiji, naravno, takođe razumeju sve ove rizike, pa pažljivo prate mere higijene, ali niko ne zabranjuje sečenje zanoktica.

3. Ponekad se lak nanosi čak i ispod kutikule

Nanošenje laka ispod zanoktice – to je još jedna tehnika koja nema šansu da se nametne na zapadu planete. Ruski  manikir majstori podižu kutikulu posebnim alatom i nanose sloj laka ispod nje.

4. Instrumenti su za jednokratnu upotrebu

Tehnika koju primenjuju ruski majstori nameće kao pravilo upotrebu jednokratnih alata za obradu noktiju, a to znači da su šanse za infekciju i upale svedene ne minimum. Uopšte ne morate da se pitate da li je alat pravilno sterilisan – on je nov. Sa druge strane, ovo znači  mnogo više otpada na planeti Zemlji.

5. Manikir traje dugo

Manikir u SAD traje u proseku 45 minuta. U Rusiji, za kompletan manikir u jednoj boji treba izdvojiti najmanje dva sata.

Michail Spaskov/istock/gettyimagesplus