Srebrni ajlajner: Podmlađujući, a jednostavan makeup za praznike

by | 19 decembra, 2023
srebrni ajlajner

Da li tražite šminku jakog efekta, a koja vam ne oduzima puno vremena? Srebrni ajlajner je vrhunska opcija!

Realno gledano, već smo uronili u praznike. Istina, u ovoj godini nam je ostalo još desetak dana i gomila obaveza, ali vremena ponestaje… Počele su slave, okupljanja, proslave – u ovo doba godine, posebne prilike se prosto umnožavaju. Ako želite makeup koji je jednostavan, brzo se nanosi, a odgovara ovoj prilici, onda ste na pravom mestu. Rešenje je srebrni ajlajner.

Srebrni ajlajner: jednostavna šminka za praznike

Kada je u pitanju šminkanje za neki važan datum ili posebnu priliku, sve volimo da ostavimo konvencionalnu šminku po strani. Da nosimo crveni ruž, crni ajlajner ili nude senke – imamo celu godinu na raspolaganju. Sada je vreme da promenimo svoj stil i podignemo ga za nijansu. Stilisti smatraju da rešenje za to leži u metalik bojama šminke.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MakeUp Artist Cyprus (@athinamakeupartist)

Tokom poslednjih nekoliko nedelja sa mreža bukvalno iskače ideja koja nas je osvojila : veoma simpatična, atraktivna, originalna i veoma laka za sprovođenje. Pored toga, to je odlična alternativa za one koji se ne slažu baš sa mitskim mačjim okom. U ovom slučaju govorimo o opciji nanošenja srebrnog ajlajnera odmah ispod oka. Rezultate je odličan: lice izgleda svetlije, oči odmornije, podočnjaci i bore se slabije uočavaju… Dakle, odličan izbor kako za devojke, tako i za nas koje smo na koži već doživele znake starenja.

Vodič korak po korak za nanošenje srebrnog ajlajnera

Nema ovde mnogo tajne. Jako je važno da nanesemo odgovarajuću podlogu i da uradimo dobru pripremu lica. Kada to završimo, uzimamo srebrnu olovku za oči i počinjemo da crtamo liniju ispod oka (ne duž vodene linije!). U zavisnosti od vaših želja, liniju možete učiniti kraćom ili dužom. Ako niste baš vešti sa ajlajnerom, možete se ograničiti na povlačenje linije od sredine oka ka spolja. Da bi efekat bio primetan, bolje je ići na malo deblju  liniju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели STOJ (@stoj_makeupartist)

Oni od vas koji imaju zadivljujuće veštine sa ajlajnerom, mogu da se odluče za XXL liniju u stilu cat eye. Na ovaj način činite celu šminku dramatičnijom. Nekoliko slojeva maskare će samo doprineti utisku.

Sa kojim ruževima se slaže srebrni ajlajner?

Upravo je u ovome lepota stila koji smo opisali – nema pravila. Ako želite dramu, onda se možete opredečiti za sivi ili crni karmin koje je grunge stil vratio na velika vrata ove godine. Burgundi karmin će pojačati elegantan utisak i odgovara tihi luksuz stilu. Metalik karmin je savršen za party kraljice, dok su nude opcije za žene koje žele da istajnu samo oči. Ako je vaša koža svetla, bilo bi odlično da kombinujete sa karminom u boji fuksije ili sa ljubičastom bojom.

 

heckmannoleg/istock/gettyimagesplus