Šminka za devojke koje nose dioptrijske naočare: 8 makeup trikova savršenih za jesen

by | septembar 12, 2023
šminka za devojke sa naočarima

Sve mi koje nosimo naočare znamo koliko komplikovano može biti da uradimo savršeni makeup. Ipak, ova šminka za devojke sa naočarima može dati nekoliko primera idealnog makeupa. Saznajte u tekstu o kakvim primerima je reč.

Šminka za devojke sa naočarima: Jesenji makeup idealan za sve prilike

Lošiji vid ne znači nužno i odustajanje od savršenog makeupa. Međutim, postoji nekoliko nijansi na koje morate obratiti pažnju. Postoji nekoliko opštih pravila kada je u pitanju makeup za devojke koje nose naočare. Prvenstveno morate uzeti u obzir da li ste kratkovidi ili dalekovidi zbog vizuelnog smanjenja ili povećanja očiju. Upravo zbog ovoga, vaša šminka mora biti savršeno osmišljena.

Make up trendovi za jesen: 5 lookova koji su najpopularniji ove sezone

Mat koža

Pozdravite se hajlajterima i svetlucavim podlogama. Ove jesenje sezone, mat koža je u modi. Da vam naočare ne bi skliznule na nos, nanesite podlogu ispod na most nosa. Takođe, da biste izbegli tragove ili udubljenja od naočara na nosu, pri izboru pudera dajte prednost dugotrajnim i mat proizvodima.

Ukoliko vaš okvir naočara baca senku na područje ispod očiju, onda nanesite i kolektor sa toplom žućkastom nijansom. Pored toga i CC krema za očne kapke je takođe pogodna za sakrivanje nesavršenosti kože.

Šminka za devojke sa naočarima: Smokey eyes

Ovo je jedan od makeup trendova koji je dominirao Dior jesenjim modnim revijama. Ukoliko ste kratkovidi, naočare će vizuelno smanjiti vaše oči, a smokey eyes je ovde da ih dodatno naglasi. Budite slobodni u odabiru boje i intenziteta. Tamno crne, smeđe i sjajne boje su odličan izbor. Za ovo je najbolje da koristite dugotrajne olovke za oči jer se ona ne razmazuje i ne „grupiše“.

Strelice

Na jesenjoj nedelji mode, bio je veliki broj modela sa strelica na kapcima. Koristite olovke za oči u boji i eksperimentišite sa oblikom strelica. Međutim, zapamtite da strelica i linija obrva uvek treba prati pravac gornjeg okvira. Uzdignuti vrh strelice izgleda dobro uz okvire mačjeg oka. ravniji oblik ide dobro uz ravne i četvrtaste naočare, dok za okrugle okcire rep strelice treba da bude kratak. Takođe, uvek birajte boju strelica za nijansu svetliju od boje okvira.

Crveni karmin

Isticanje usana je sjajan način da izbalansirate gornji deo lica koji može da bude težak zbog naočara. Crveni karmin je naročito popularan u jesen, a ove godine je ova boja u trendu. Srećom, ova nijansa je sada prikladna i za dnevne varijante.

Makeup za devojke sa naočarima: Prirodna šminka

Prirodnost je takođe jedan od velikih trendova jesenje šminke. Da biste postigli ovaj izgled možete povući tanak. ujednačen ajlajner duž gornjeg kapka. Izbegavajte nanošenja šminke na donje trepavica jer će one zaokružiti vaše oči što vama nije potrebno. Sa druge strane, ako imate jak minus u dioptriji, onda dajte prednost smeđim i tamno sivim nijansama maskare. Ako želite da izbegnete efekat blisko postavljenih očiju onda nanesite svetlucave senke u unutrašnji ugao oka što će ih vizuelno razmaknuti.

Nanošenje rumenila

Da biste pravilno naneli rumenilo, osmehnite se i nanesite ga na najistureniji deo obraza. Na centar jabučice obraza stavite rumenilo, a potom ga lagano izblendajte prema slepoočnicama. Ukoliko pogrešno nanesete rumenilo, okvir će prekinuti njegovu liniju. Ne bi bilo loše da rumenilo stavljate dok imate naočare na sebi.

Naglašene obrve

Najbolje bi bilo da odaberete okvir koji prati oblik vaših obrva jer na taj način ne morate posebno da prilagođavate oblik obrva. Naglasite obrve, ali nemojte preterivati da ne biste opteretili gornji deo lica.

Uvijanje trepavica

Devojke koje imaju duge trepavice mogu da imaju osećaj „grebanja“ po staklu. Zbog toga je preporučljivo da uvijete trepavice pre nego što nanesete šminku ispod naočara. Fokusirajte se na volume, a ako primećujete da vam naočare „razmazuju“ maskaru, odlučite se za vodootpornu.

Dakle, uz ovih nekoliko trikova će šminka za devojke sa naočarima izgledati sjajno. Poigrajte se sa pravim nijansama i naglasite crte vašeg lica na pravi način.

max-kegfire/GettyImagesPlus