Šminkerka Selene Gomez otkriva koje su najčešće greške tokom nanošenja korektora

by | 20 septembra, 2022
Šminkerka Selene Gomez

Šminkerka Selene Gomez, Melissa Murdick, otkriva u čemu grešimo prilikom nanošenja korektora. 

Većina poznatih šminkera voli da zadrži svoje prepoznatljive savete i trikove za sebe. Međutim, Melissa je profesionalac koji ne veruje u strogo čuvane tajne – posebno kada vidi ljude kako pogrešno koriste mejkap proizvode. Evo o čemu se radi.

Šminkerka Selene Gomez ukazuje na greške prilikom šminkanja

Melissa je na svom profilu na TikToku ukazala da dame pogrešno koriste korektor. Evo kako ona sprema zvezde A-liste  za crveni tepih…

Melissin glavni problem sa nanošenjem korektora direktno ispod oka je taj što rizikujemo da koristimo previše prreparata, što će rezultirati lošim finalnim lookom.

Kada ste mlađi, možete se izvući sa stavljanjem više šminke“ objasnila je ona u videu. –Ali kada imate bilo kakvu vrstu finih bora, korektor će ih naglasiti.

Drugi razlog zašto Murdick nije velika obožavateljka nanošenja korektora ispod očiju je što on vizuelno širi lice a to ne pristaje svima.

Na primer, na nekome kao što je Selena Gomez, korektor ispod očiju joj ne pristaje jer joj je ovaj deo lica najširi. Jedini izuzetak jeste da vam ovakav mejkap pristaje.

Kako koristiti korektor: 6 neočekivanih načina!

Šta bi trebalo da uradimo umesto toga?

Odgovor je jednostavan: Nikada ne stavljajte proizvod pravo na lice.

Umesto toga, Murdick savetuje da koristite četku da pokupite proizvod, a zatim ga blendajte do mile volje.

Volim da koristim četkicu za mešanje i da uzmem malu količinu proizvoda i nanesem ispod oka. Samo ga izblendajte u oblastima kojima je potrebno manje pokrivanja kao što je spoljna ivica vašeg oka.

@itsmakeupbymelissam Technique is eveything with makeup. Trendy tips will only work for the minority of ppl!! 😭 (Ps: I’m using @elfyeah Hydrating camo concealer in Fair Beige and @Bdellium Tools Pink Bambu 785 brush) #celebritymakeupartist #makeuptutorial #concealerhack ♬ original sound – Melissa Murdick

Znam da je jako teško kada učite da se šmikate na Tiktoku. Teško je zapravo nekako shvatite da li su ovi trendovi nešto što će vama uspeti. Zato je važno naučiti principe koji stoje iza šminke, tako da znate zašto radite to što radite, umesto da samo slepo kopirate rutine.

Lepota i zdravljePhillip Faraone / Stringer via Getty Entertainment