Najbolji karmini za zrelu kožu: Ove nijanse NE ističu linije oko usana

by | 2 oktobra, 2023
najbolji karmini za zrelu kožu

Ako ne želite da vam ruževi ističu fine linije oko usana, pažljivo iščitajte njihove deklaracije. Evo kakvi su najbolji karmini za zrelu kožu

Mrzimo da saopštavamo loše vesti, ali ovo je činjenica: baš kao i vaše lice, vaše usne su podjednako podložne starenju. Vremenom vaše pune i sjajne usne postaju ravnije, gube jasne konkture a oko njih se pojavljuju fine linije. Nekada meke usne postaju suve i grube.  Istina je da su sve ove promene neizbežne.

Da li i usne stare?

Kako sazrevamo, proizvodnja kolagena opada, što uzrokuje da naša koža postaje tanja i gubi volumen. Zrela koža takođe proizvodi manje ulja, što dovodi do suvoće. Sve ovo smo apsolvirale, ali, pravo je pitanje: šta ovo znači za naše usne?

Isto se odvija i sa našim usnama i sa linijama oko usana, pa je neophodno da obratimo pažnju na njihovu negu. Hidratantni balzami za usne, ulja, maske  – sve ovo će doprineti da naše usne duže izgledaju mladoliko.

Kako podmladiti usne?

Najbolji karmini za zrelu kožu su oni koji su promišljeno formulisani sa hidratantnim sastojcima, tako da se glatko nanose i drže se podalje od nabora i finih linija koje se pojavljuju oko usana.

Sastojak koji je izuzetno koristan za žene sa zrelom kožom jeste hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina obezbeđuje hidrataciju i punoću usana, a takođe pomaže da se popune pukotine na površini usana.

Drugi veliki igrači u svetu hidratantnih sastojaka koji hrane usne su emolijensi: ši puter i kakao puter. Oni omekšavaju usne, popunjavaju pukotine i umekšavaju fine linije oko usana. Takođe, ova dva sastojka obezbeđuju lako nanođenje karmina, zbog čega usne izgledaju glatkije i mlađe.

Koji su najbolji karmini za zrelu kožu?

Karmini za zrelu kožu ne samo da moraju da sadrže hranljive sastojke, već moraju biti i naneti pravom tehnikom. Da biste poboljšali izgled vaših zrelih usana, najbolje je da započnete sa providnim balzamom za usne. One služe poput prajmera na licu. Nanošenje providnog balzama za usne će sprečiti da se karmin izlije u fine bore oko usana i da ih na taj način istakne.

Zatim, eksperti preporučuju da koristite olovku za usne jednu do dve nijanse tamnije od vaše prirodne boje usana. Njome izvlačite liniju tik iznad vaše stvarne ivice usana – to daje iluziju punih i jedrih usana. Za popunjavanje usana koristite svetlije boje.

Najbolji ruževi za zrelu kožu

Zlatna pravila izbora najboljih ruževa za zrelu kožu glase:

  1. izbegavajte mat završnice
  2. neka sadrže hidratantne sastojke
  3. izbegavajte suviše sjajne ruževe
  4. birajte kremaste formulacije ili satenske ruževe
  5. birajte nude ili svetlije boje: kajsija ili ružičasta

Koje sastojke sadrže najbolji karmini za zrelu kožu?

Kada su u pitanju sastojci, gotovo je obavezno da birate karmine koji sarže hijaluron ili neko od prirodnih ulja. Takođe, veoma poželjan sastojak je i vitamin E.

Najbolja ulja u karminima za zrelu kožu:

ši buter

murmuru buter

ulje moringe

ulje semena maline

 

Koji karmini nisu dobri za zrelu kožu?

A koje karmine treba izbegavati kada imate zrelu kožu?  To su, pre svega, super mat formule, jer su one suše usne i mogu da istaknu fine bore.

 

VLG/istock/gettyimagesplus