Ombre usne su osvojile TikTok: Vodič korak po korak + video

by | decembar 11, 2023
ombre usne, vodič korak po korak

Ombre usne, šminkerski trik koji je postao viralan ovog decembra izgleda  zaista moćno i povećava usne. Mi vam donosimo vodič korak po korak za ovaj makeup look

Ombre usne ili dvobojni ruž je trik koji smo nasledile iz devedesetih. Možda se neke od nas, ili bolje rečeno, mnoge od nas sećaju tamnih, preuveličanih, debelih kontura usana iz 90-ih. Šminka koja se vidi iz daleka, daje oštar efekat i zavodljiva je. Nova verzija, stvorena u decembru 2023, osvojila je TikTok.

Trendovi 90-ih – i u modi i u lepoti – bili su velika inspiracija za trendove u 2023, a jaka kontura usana je posebno rado prihvaćena. Iz nje se rodio novi trend: moderni ombre usne.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta su ombre usne?

Ombrelips hešteg ima 1,7 milijardi (m-i-l-i-j-a-r-d-i!) pregleda na TikTok-u! Eto, toliko je popularan. Ali, samo izvođenje ove tehnike već i nije nešto što se tako jednostavno da izvesti.

Prvo moramo da razjasnimo – dvobojne usne iz devedesetih i ombre usne nisu isto! U 90-im, kontura olovke za usne koja se nanosi sa samopouzdanjem bila je u suštini oštra linija oko usana. Današnja ombre verzija koristi prelive, da se dve boje spoje u harmoničnu sliku i da dobijete utisak punijih i zavodljivih usana. Ali, da biste postigle ovaj efekat neophodno je da dobro izaberete boje i savladate tehniku.

Kako postići ombre karmin?

Možete da napravite mnogo varijacija: izaberite dve ili tri boje koje vam odgovaraju i počnite da mešate. Većina dama na mreži najradije bira da meša neutralne smeđe i roze nijanse za svakodnevno nošenje ili tamnocrvene i crne nijanse za veče.

Članak se nastavlja posle reklama
@catquinn Purple Lipstick will be the biggest makeup trend for 2023 – so get your MAC Locked Kiss Ink in Sardonic you’re gonna need it! Loved the look at Kim Shui NYFW BY @romerojennings @kimshuistudio #macemployee #purplelipstick #mactrend #nyfw #kimshui #makeuptrends #makeuptrends2023 #maclockedkissink #runway #fashionweek #trendin10seconds ♬ Sure Thing (sped up) – Miguel

Da biste izveli ombre verziju karmina, trebaće vam olovka za usne i najmanje dve različite nijanse karmina. Ako volite sjajan karmin, onda će vam na kraju zatrebati i sjaj za usne.  Za besprekornu, glatku podlogu, vredi pripremiti usta (prvo piling, a zatim hidratacija).

Članak se nastavlja posle reklama

Ombre usne – vodič korak po korak

  1. izbor boja – izaberite dva karmina u različitim nijansama, ali i iz iste porodice boja. Dobro se slažu braon i rđa roze, latte i espresso…
  2. Namažite svetliju nijansu karmina u centar usana, a zatim tamniju nanesite duž ivice
  3. Upotrebite domali prst da delikatno blendirate boje na mestu gde se preklapaju, sve dok ne dobijete mekan i ujednačen rezultat.
  4. izaberite olovku za usne koja je bliska tamnom karminu i iscrtajte konture usana
@agnesagustinncute ombre lips tutorial!🎀♬ Love Maybe Secret Number – NiKO

 

Članak se nastavlja posle reklama
Artme Zakhvarov/istock/gettyimagesplus