4 razloga zbog kojih bi trebalo da počnete da praktikujete pilates

by | 30 avgusta, 2019

Iako pilates spada u kategoriju treninga za opuštanje može biti veoma dobar i učinkovit kada je u pitanju gubitak masnih naslaga i povećanje telesne snage.

Postoji nekoliko benefita koje pilates ima na naše telo i organizam i zbog kojih bi ovo bio odgovarajući trening za svaku od nas.

1. Uspostavlja ravnotežu

Pilates vraća ravnotežu našem telu. Iako je važno da redovno treniramo kako bi telo sagorelo kalorije, važno je i da se mišići obnove i redukuju, kako bi aktivno obacvljali proces sagorevanja, zbog čega je ravnoteža ključ uspeha kada je mršavljenje u pitanju. Pilates podrazumeva uravnotežene vežbe tokom kojih svi zglobovi i mišići rade ispravno i pod jednakim opterećenjem.

2. Smiruje psihu

Pilates je spas za svakodnevnu napetost i oslobađa organizam od stresa, smanjuje količinu kortizola u krvi, a samim tim omogućava lakše gubljenje kilograma. Vežbe disanja su osnova pilatesa, a pravilno disanje umirujuće deluje na nerve. Kada se tokom treninga oslobodimo stresa, stičemo bolju kontrolu i nad svojim umom i nad svojim telom

3. Izvajano telo

Vežbanjem, pilates isteže i oblikuje mišiće. Vežbe pilatesa podrazumevaju rad svih mišićnih skupina i zato upravo ovaj tip treninga oblikuje telo u potpunosti.

4. Poboljšava držanje

Pilates značajno utiče na poboljšano držanje tela, što je veoma važno, jer utiče na našu energiju, zdravstveno stanje organizma, ali i na samopouzdanje i utisak koji na druge ostavljamo. Tokom istezanja grudnog koša jačaju ramena, koja su veoma bitna za pravilno držanje kičme, a samim tim se širi i kapacitet naših pluća.

Foto: GettyImages

6 vežbi za mršavljenje koje stvarno radeNajnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.