Salo na stomaku: 6 stvari u kojima grešite kada pokušavate da smršate

by | jun 1, 2023
salo na stomaku

Možda ste rešili da konačno skinete kilograme ali stomačić uprkos tome ostaje. Pogledajte zbog čega i dalje imate salo na stomaku.

Ova regija je najslabija tačka kod žena i vrlo lako taloži masnoće koje se ne skidaju tako lako. U prvih mesec dana najveći deo težine koju ćete izgubiti je u stvari voda. Ali ako se pitate kako da skinete i salo, nastavite da čitate.

Salo na stomaku: 6 stvari u kojima grešite kada pokušavate da smršate

Sprint umesto laganog trčanja

Trčanje je odličan način da sagorite kalorije i budete u boljoj formi. Ali ako pokušavate da se rešite sala na stomačiću, važno je pravilno trčati. Ako ste do sada lagano trčali na traci ili u prirodi po 30-60 minuta, bolji izbor je sprint. Naizmenično brzo trčite i smireno hodajte. Takvi treninzi dovode do bržeg sagorevanja masti, u odnosu na klasično trčanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Salo na stomaku: Vežbajte celo telo

Verovatno vam je već poznato da ako budete radili stotinu trbušnjaka dnevno, nećete izgubiti stalo. Ojačaćete trbušne mišiće ali i dalje neće biti tako vidljivi. To se dešava zbog toga što se masti ne gube samo sa određenog mesta, već sa svih delova tela postepeno. Zato je najbolje da pokrenete celo telo da biste brže došli do rezultata.

Dobro držanje je pola posla

Kada se pogrbite, potpuno je normalno da će stomačić doći do izražaja. Osim toga, ovaj položaj nikako nije zdrav za naše unutrašnje organe. Da biste sprečili takav negativan uticaj, pokušajte da sedite ravno što je češće moguće.

Možete koristiti „pravilo balerine“ – zamislite da imate čašu vode na glavi dok sedite ili hodate. Da biste je „zadržali“, potrebno je da budete fokusirani i stegnuti celim telom, a takav položaj će pomoći da ojačate mišiće koji doprinose boljem držanju.

Članak se nastavlja posle reklama

Mleko i šećer

Lekari su se odavno složili da mlečni proizvodi izazivaju nadimanje. Pokušajte da se u potpunosti odreknete mlečnih proizvoda na makar nedelju dana kako biste videli efekat. Moguće je da je poreklo vašeg stomačića u stvari nadutost zbog određene hrane. Takođe ne bi bilo loše obratiti pažnju na kalorije jer biste se iznenadili koliko ih neki slatkiši i grickalice sadrže – skoro kao ceo obrok za ručak.

Salo na stomaku: Večera

Tri sata pre spavanja nemojte jesti veliku količinu ugljenih hidrata (testeninu, hleb, beli pirinač). Za večeru je najbolje kuvati jela sa povrćem i proteinima jer nisu teški za stomak, a pritom doprinose boljoj figuri.

Članak se nastavlja posle reklama

Stres na minimum

Postoji jednostavna formula za koju mnogi ne znaju: stres = kortizol = masnoća. Kada ste uznemireni, telo misli da je u opasnosti i pokušava da se zaštiti. Zato dodajte svojim vežbama svakodnevne rituale, jogu i vreme za opuštanje kako biste se potpuno oslobodili negativnih misli.

Miljana Momirović Prostock-Studio/GettyImagesPlus