Trening Sindi Kraford: Evo zbog kojih vežbi izgleda fenomenalno u pedesetim

by | februar 14, 2024
Trening Sindi Kraford: Evo zbog kojih vežbi izgleda fenomenalno u pedesetim

Ako želite da doterate svoju liniju do savršenstva i izgledate sjajno i u pedesetim, predlažemo vam da isprobate fenomenalni trening Sindi Kraford.

Treninzi supermodela i zvezda 80-ih i 90-ih obeležili su vrhunac fitnes kulture. Devojke širom sveta žurile su da isprobaju vežbe koje su pomogle poznatim ličnostima da održe svoju figuru u savršenoj formi. I da izgledaju najbolje na modnoj pisti.

Sindi Kraford je postala jedan od prvih supermodela koji je otkrio tajnu svoje fitnes rutine. Najpopularniji model svog vremena, objavila je jedan video sa sopstvenim setovima vežbi, koji danas ne gube popularnost.

Medifem® gel

Trening Sindi Kraford: Najbolje vežbe za savršenu liniju

1. Iskorak unazad

Idealna vežba za zadnjicu i kukove. Stanite ravno, stopala su paralelna. Ruke privucite ka grudima i isprepletite prste. Jednu nogu povucite unazad, a drugu savijte u kolenu i  spustite se, pomerajući karlicu malo unazad, ali ostavljajući težinu na prednjoj nozi. Vratite se u početnu poziciju. Ponovite sa drugom nogom. Ponovite vežbu deset puta.

2. Čučnjevi

Idealna vežba za butine i zadnjicu. Stanite uspravno i razmaknite stopala u širini ramena.  Savijte kolena i spustite se dok zadnjica i butine ne budu paralelni sa podom. Vratite se u početnu poziciju. Ponovite vežbu deset puta.

3. Vežba za zadnjicu i noge s elastičnom trakom

Navucite elastičnu traku iznad članaka, stopala su paralelna u ravni sa ramenima. Stisnite trbušnjake, stavite ruke na kukove i lagano pomerajte najpre jednu, pa drugu nogu u stranu. Ponovite vežbu deset puta.

4. Vežba za kukove i zadnjicu

Lezite na bok, noge su ispružene, gornjom rukom pritisnite pod. Održavajući ravnu liniju od glave do stopala, podignite gornju nogu prema plafonu i vratite se nadole. Ponovite deset puta. Zatim se okrenite ne drugi bok i ponovite vežbu.

5. Sklekovi

Odlična vežba za grudi, ruke i leđa. Stanite u plank položaj sa ispruženim rukama, leđa su ravna. Držite laktove pod uglom od 45 stepeni u odnosu na telo. Savijte laktove i lagano se spustite, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite 10 puta.

6. Naizmenično podizanje i spuštanje ispruženih nogu dok ležite na leđima

Odlična vežba za mišiće stomaka i karlice. Lezite na leđa, ruke su pored tela, noge su ispružene. Održavajte tri tačke kontakta sa podom: potiljak, rebra i karlica. Naizmenično spuštajte noge na pod i podižite ih uvis – tako da se ne izgubi pritisak na gore navedene tačke tela. U početku, ako vam je vežba preteška, možete svaviti dlanove ispod lumbalnog dela kičme.

7. Čamac sa naizmeničnim istezanjem ruku i nogu

Lezite na stomak, ispružite noge i ruke. Lagano podignite grudi, desnu ruku i levu nogu s poda, a zatim promenite ruku i nogu. Vaš zadatak je da „lebdite“ iznad poda, izdužite se, a zatim se podignete nagore.

Medifem® gel

Pascal Le Segretain/Getty Images Entertainment