Trening za „lenštine“: Kako da prošetate kilometar bez izlaska iz kuće?

by | oktobar 30, 2020
Hodanje produžava život

Hodanje produžava život

Volite da šetate, ali vas hladno i kišovito vreme ometa u tome? U potrazi ste za nekim vidom fizičke aktivnosti, ali ne volite da trenirate? Imamo predlog za vas – hodanje, ali ono u četiri zida vašeg doma. Kako? Pogledajte u nastavku…

Medicinski stručnjaci preporučuju minimalno pola sata šetnje svaki dan, jedne od najboljih i najzdravijih fizičkih aktivnosti. (Pročitaj: Nije teško, a delotvorno je: Kako da sagorite više kalorija dok pešačite)

Članak se nastavlja posle reklama

Istina je da hodanje u zatvorenom nije isto kao i ono na svežem vazduhu, ali ako je to jedini način da odšetate potrebnu dnevnu kilometražu, zašto da ne? Zato, sada više nema izgovora za neaktivnost.

Ako već niste „pokrenuli cirkulaciju“ u mesecima koji su iza nas, vreme je da kažete – stop – izgovorima  i shvatite kako možete i morate svaki dan da izdvojite barem 15 minuta za sebe. Upravo vam je toliko potrebno da uz popularni video fitnes-stručnjaka Lesli Sanson odradite 1,6 kilometara šetnje bez izlaska iz kuće.

Nije bitno da li živite li u malom ili velikom prostoru jer je ovaj trening osmišljen tako da ga bez problema možete izvesti na skučenim mestima. (Pročitaj: Snimak trudnice koja trči u 9 mesecu postao hit na društvenim mrežama, šta kažu doktori)

Članak se nastavlja posle reklama

Hodanje produžava život

Ako niste ljubitelj vođenih treninga, uvek možete sami sebi zadati cilj – švrćkanje po kući. Evo nekoliko korisnih saveta:

Članak se nastavlja posle reklama

– Iskoristite svaki slobodan ćošak svog doma. Ako imate dugačak hodnik to je dovoljno mesto da napraviti par koraka napred ili u stranu.

– Slušajte bržu muziku i ritmove koji vas pokreću

Članak se nastavlja posle reklama

– Zagrejte se ( u tome vam može pomoći i obavljanje kućnih poslova)

– Sami odredite korake i putanju hodanja. Zavisno od toga s koliko prostora raspolažete, odaberite kako ćete se kretati i kojom brzinom.

Članak se nastavlja posle reklama

– Po želji ubacite razne vežbe u trening, čučnjeve, takozvane zidne sklekove, mahanje rukama…

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images