Izgledajte mršavije – a da ne izgubite ni gram!

by | 4 oktobra, 2015

Želite da izgledate mršavije bez da izgubite kilograme? Trener i autor knjige Strong is the new skinny, Dženifer Koen, otkriva da je ključ u jačanju gornjeg dela tela, leđa i ramena.

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Kada se u vežbanju fokusirate na ove, obično zanemarene regije, to će vam pomoći da postignete izvajani izgled leđa u obliku slova ‘V’, koji će vas učiniti i do 7 kilograma mršavijim, i još važnije, jačim i snažnijim. Dženifer kaže da mnoge žene zaborave na jačanje ovih delova tela i da se fokusiraju na stvari u kojima su dobre i koje im prijaju ili na ono što ugledaju u svom odrazu u ogledalu.

Pročitajte i… Zbogom bolu u leđima: Genijalna vežba za istezanje u samo 3 minuta!

Da bi videli rezultate i prevarili svakog, isprobajte ove dve vežbe za koje Koenova tvrdi da su najbolje za jačanje leđa i tela.

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Zgibovi na šipci

Čak i ako vam deluju zastrašujuće, ne možete da zamenarite pozitivne strane zgibova. Unesite malu promenu u klasične zgibove i počnite sa korišćenjem debele gume od 5 centimetara koja će vam pomoći da uradite što više vezanih vežbi. Kasnije ćete se osloboditi gume i moći da se podižete koristeći samo snagu svog tela.

– Obmotajte gumu čvrsto oko šipke, postavite je iza kolena (ili iza stopala za više potpore), uhvatite se za šipku (ako je neophodno koristite stolicu) i započnite sa podizanjem i spuštanjem.

– Ponavljajte tri do pet puta dok ne dostignete dovoljnu snagu da odbacite pomoćne trake

Kliknite za nastavak ukoliko vas zanima još bolja vežba za jačanje ovih delova tela!

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Iskorak sa udarcima

Dženifer obožava vežbe iskoraka i čučnja koje jačaju male mišiće koji povezuju vaša ramena, poznate kao rotatori. Dodavanje udaraca u ovaj miks vežbi dvostruko utiče na jačanje vaših leđa.

1. Iskoračite levom nogom napred, zauzimajući ugao od 90 sepeni u odnosu na kolena

2. Ruke izbacite na spoljašnju stranu i neka budu paralelne sa podom. Laktove savijte pod uglom od 90 stepeni, a šake stegnite u pesnicu

3. Zadržite se u tom položaju dok rotirate ruke i pesnice vam ne budu okrenute ka zemlji, zatim okrenite ruke ponovo i šake vratite nagore. Ne spuštajte i ne podižite ruke, neka budu u paralelnom položaju sa podom. Ovo je jedno ponavljanje

4. Uradite 15 ovakvih rotacija šake, zatim iskoračite levom nogom i ponovite još 15 puta

Pročitajte i… Tabata: Novi, intenzivni metod vežbanja koji ćete obožavati!

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.