Kako da se ne ugojimo posle dijete: Evo šta nam savetuju eksperti!

by | 9 avgusta, 2022
Kako da se ne ugojimo posle dijete

Kako da se ne ugojimo posle dijete i na koje načine možemo da zadržimo kilažu pitao se svako od nas makar jednom. A sada konačno imamo i odgovor!

Prema statistikama, samo 2% žena koje su na strogoj dijeti uspeva da održi željenu težinu, ostale ponovo dobijaju na težini, ponekad i više kilograma nego što su izgubile (jo-jo efekat). A kako tome stati na put?

Kako da se ne ugojimo posle dijete

Nutricionisti savetuju da ne jurite brze rezultate. Gubitak težine treba da bude postepen, po mogućnosti u saradnji sa dijetetičarom. A kako bi zadržali željeni rezultat nakon dijete, naučnici savetuju ograničavanje ugljenih hidrata. Pored toga, čak i ako samo pratite dijetu sa malo ugljenih hidrata, možete izgubiti do 9 kg godišnje bez mnogo napora.Ugljeni hidrati nalaze se u voću, povrću, žitaricama, slatkišima, pecivu i mahunarkama. Ipak, nisu svi ugljeni hidrati loši. Oni iz voća i povrća pomažu nam da duže ostanemo siti.

Zapravo, jedino šta bi trebalo izbegavati jesu peciva i slatkiši koji naglo podižu šećer u krvi. Nakon toga dolazi i do naglog pada, koji uzrokuje napade gladi i žudnju za slatkišima.

Krajnji savet jeste da jednete raznoliko, da izbegavate slatkiše i peciva, a da vam se meni fokusira na proteine, povrće i voće. Uz to, pijte dovoljno vode i što više se krećite. Sve ovo zajedno predstavlja način kako da sprečimo nagomilavanje viška kilograma, nakon dijete.

Lepota i zdravlje~UserGI15994093/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.