Pica za doručak: Evo kako ova mnogima omiljena hrana može biti zdrava i hranljiva (pa čak i za prvi obrok u toku dana!)

by | januar 30, 2023
Pica za doručak

Pica za doručak? Da, moguće je da mnogima omiljena hrana bude prepuna hranljivih sastojaka. Predstavljamo vam recept za zdravu picu koju možete jesti za prvi obrok.

Pozivamo sve ljubitelje pice na doručak! Na ovom receptu napisano je vaše ime! I ne brinite ako nemate puno vremena za pripremu doručka, kupljena kora za picu pojednostavljuje pripremu recepta.

Pica za doručak

Testo za picu- sastojci:

višenamensko brašno
1 paket suvog aktivnog kvasca (ili 2 1/4 kašičice)
so
topla voda

Kako lako napraviti koru za picu

  1. Pomešajte suve sastojke.
  2. Dodajte maslinovo ulje u toplu vodu i polako sipajte u činiju uz mešanje dok se ne sjedini ili uključite mikser na najnižu postavku. Ako koristite samostojeći mikser, ostavite testo da se meša 8 minuta. Složiće se u veliku lepljivu loptu.
  3. Ako mesite ručno, pobrašnite čistu površinu (i čiste ruke!) i lagano pobrašnite površinu i ruke. Utisnite u testo dno dlanova, a zatim ga preklopite u loptu. Ponavljajte ovo 8 minuta.
  4. Testo isecite na 3 dela jednake veličine i preklopite testo preko sebe da formirate 3 lopte. Stavite kuglice na pleh ostavljajući razmak između svake i pokapajte sa malo maslinovog ulja. Pokrijte peškirom i ostavite da se diže 1 sat. Udvostručiće se.
  5. Vaše testo za picu je spremno za nadevanje!

Sastojci za zdravu picu za doručak

testo za picu ili jedno pakovanje gotove kore za picu

Maslinovo ulje

Kuvani odrezak , tanko narezan

3 čena belog luka, tanko narezana

1 ½ šolje iseckanog mocarela sira

½ šolje iseckanih listova kelja

¼ šolje trake pečene crvene paprike

½ šolje izmrvljenog kozjeg sira (2 oz.)

1 jaje

Crni biber

1 kašika seckanog svežeg vlasca

Pica za doručak- priprema

1. Zagrejte rernu na 200° C.

2. Premažite testo maslinovim uljem i stavite na pleh obložen pek papirom.

3. Na vrh stavite biftek i beli luk, zatim mocarelu, kelj, crvenu papriku i kozji sir. Umutite jaje i prelijte preko pice. Začinite biberom.

4. Pecite 15 minuta (dok kora ne porumeni, i dok se ne uhvati korica od jaja na vrhu). Isecite i pospijte vlascem. Prijatno!

 

Lepota i zdravljevaaseenaa/iStock/Getty Images Plus via Getty Images