Kako da znate da ste odabrali dobrog muža: 9 znakova koji vam na to ukazuju

by | 13 septembra, 2023
odabrati dobrog muža

Život ume da bude komplikovan, ali ako imate pravu osobu na svojoj strani, onda možete zajedno da osvojite svet. Zbog toga je odabrati dobrog muža veoma važno, a evo kako da znate da li ste to i učinili.

Odabrati dobrog muža je prava sreća

Kada birate nekoga sa kim ćete provesti ceo život, želite da to bude pouzdani partner koji će vas uvek podržavati i voleti i u najmračnijim danima. Tek tada zaista upoznate osobu sa kojom ste. Međutim, ako se dvoumite da li ste odabrali dobrog muža i da imate srećan brak, evo znakova koji će vam potvrditi da ste uspele u tome.

10 znakova da vam je partner nesrećan u vezi

Osećate da vas ne osuđuju

Ukoliko sa vašim suprugom možete biti ono što jeste u njenoj blizini, onda znate da ste odabrali pravu osobu. To što vas ne osuđuju vam daje osećaj slobode, a njihova ljubav i pažnja čak i kada pogrešite ili ispoljite svoje nesavršenosti, čini da se osećate sigurno. Naravno, ovaj osećaj treba biti obostran. Sa druge strane, ako osetite da vam uskraćuju naklonost i da su veoma kritički nastorjeni prema vašim stavovima, to bi mogao biti znak da vas iskorišćavaju.

Verujete im

Poverenje, transparentnost i iskrenost su stubovi čvrstog odnosa. Bez poverenja teško da zdrav odnos može da funkcioniše. Ako niste zabrinuti kada isplanira izlazak sa prijateljima ili možete da mu poverite i najmračnije tajne, onda ste zaista srećnica. Osim toga, od velikog je značaja kada imate nekog pored sebe ko će vas saslušati i podržati.

Da li ste odabrali dobrog muža: Delite slična uverenja i osnovne vrednosti

Ukoliko imate ista uverenja sa svojim suprugom to će vam olakšati komunikaciju i uspostavljanje ciljeva u vašem odnosu. Ako se ne slažete u važnim pitanjima poput duhovnosti, toga gde želite da živite ili kako da podižete decu, onda će dolaziti do stalnih sukoba koji će štetiti vašem odnosu.

Međutim, nemojte mešati interese i životne vrednosti. Sasvim je u redu da imate različite interese i da volite različite tipove filmova, načine opuštanja ili različite sportove. Važan deo svake veze je održavanje sopstvenog identiteta.

Rešavate konflikte na dobar način

Svaki par se u nekom momentu sukobljava. I ne brinite! To je apsolutno normalno. Ipak, veoma je važno na koji način rešavate te konflikte i nesuglasice. U zdravim odnosima, razlike u mišljenju ili žestoke rasprave se rešavaju na konstruktivan način. Vaša ljubav se ne umanjuje zbog svađe i ne postoji takmičenje ko je u pravu. Umesto toga, pokušavate da pronašete kompromisno rešenje koje će odgovarati oboma.

Na isti način gledate na novac

Mnogi novopečeni parovi ne shvataju ozbiljan uticaj koji finansije mogu imati na njihov odnos. Ako neko od vas izgubi posao i morate neko vreme da živite od jedne plate, kako ćete to podneti? Uspešan brak se oslanja i na zajedničke finansijske interese i veoma je važno da uspostavite pravila koja se primenjuju u pogledu rashoda.

Imate njihovu podršku bez obzira na sve

Iako bi ovo moglo da zvuči kao kliše, ali da li vas vaš supružnik podstiče da želite da budete bolja osoba? Kada imate njihovu podršku, onda nemate problem sa time da budete otvoreni i iskreni. Ako osećate da nemate podršku svog partnera, trebalo bi da ponovo razmislite o vašem odnosu.

Odabrati dobrog muža: Imate dobar seksualan život

Dobra hemija u spavaćoj sobi je takođe dobar znak da ste pronašli dobrog supružnika. Fizička privlačnost je velika stvar jer to čini da se osećate željenim i celjenim. Ako ste seksualno kompatibilni to umanjuje frustraciju u spavaćoj sobi. Trebalo bi da se osećate dovoljno udobno da izrazite ako osećate da vas atmosfera u spavaćoj sobi ne ispunjava.

Dajete jedno drugom prostora

Delite zajednički život, ali ostavljate dovoljno prostora jedno drugom za individualna interesovanja. Svima nam je potreban kutak za nas da se osamimo ili da radimo ono što volimo. To ne znači da isključujete svog partnera i on bi trebalo da to razume jer je to nešto što je i njemu potrebno. Postoji čak i trend da bračni par spava u odvojenim sobama jer im smeta partnerovo hrkanje i mnogima je to pomoglo u njihovom bračnom odnosu.

Postoji međusobno poštovanje

Teško će bilo koja veza opstati ako nedostaje međusobno poštovanje. Ako poštujete jedno drugo to znači da ste prihvatili drugu osobu u potpunosti i da se oboje osećate sigurno u vašem odnosu.

Dakle, ako prepoznajete ove znakove u svom odnosu sa suprugom, onda čestitamo! Odabrati dobrog muža za vas nije bio težak zadatak. Jedino što vam preostaje jeste da uživate u ljubavi i srećnom braku koji ste zajedno stvorili.

 

Ponomariova_Maria/GettyImagesPlus