Vežbe za čvrste grudi: Za 30 dana do prvih rezultata

by | jul 30, 2022
Vežbe za čvsrte grudi

Ove vežbe za čvrste grudi zatežu kožu na ovom delu tela, podižu grudi, pa čak povećavaju i obim. Naravno, ukoliko ste dosledni.

Ne, nije nemoguće da povećate obim grudi uz fizičke vežbe! Ipak, ne treba mešati pojmove – mišići grudi i mlečne žlezde. Dok mlečne žlezde, sem hirurškim putem, ne možete da povećate na prirodan način, to sa mišićima grudi nije slučaj.

Moguće je povećati i zategnuti mišiće grudi uz adekvatne fizičke vežbe koje će dati daće  rezultate. A nezavisno od veličine grudi pomoći će vam da one izgledaju lepše, negovanije i „raskošnije“. Možda vas neke od vežbi iz ovog programa i začude, ali verujete – sve se isplate. A sve ih možete raditi kod kuće.

Vežbe za čvrste grudi

Sklekovi

Jedna od efikasnih vežbi za uvećanje obima grudi jesu sklekovi. Rade se u tri serije po 15 do 20 ponavljanja.

Vežbe za čvrste grudi sa tegovima

Najefikasnije vežba za povećanje grudi je sledeća. Potrebno je da legnete na pod ili još bolje na pilates loptu i da podižete tegove. Radi se u tri serije po osam do 10 ponavljanja. Tegovi ne treba da budu preteški. (Umesto tegova, možete koristiti i flašice vode od pola litre).

Konturisanje grudi

Vežba kojom se dobija jasna kontura grudi se radi isto kao i prethodna, s tim što su ruke u raširenom položaju i koristite obe ruke u isto vreme. Radi se u tri serije po 15 do 20 ponavljanja.

Detaljno objašnjenje ove dve vežbe možete pogledati u priloženom video snimku od drugog minuta.

Pre nego što se bacite na ove vežbe, uradite kratko zagrevanje. Potrebno je da ovaj program ponavljate od 2 do 3 puta nedeljno, ali nikada dva dana za redom.

Lepota i zdravljeAndrii Borodai/iStock/Getty Images Plus via Getty Images