Domaći umak idealan uz sve vrste mesa

by | 21 decembra, 2019

Ovaj ukusni umak, pravi je američki dodatak burgerima, a jednostavno se priprema i kombinuje sa svim vrsama mesa. Danas vam donosimo recept za njegovu pripremu, kako biste ga uvek imali u frižideru, spremnog za serviranje uz glavno jelo.

Sastojci:

  • 3 kašike kečapa
  • 5 kašika majoneza
  • 3 kašike sitno iseckanih kiselih krastavčića
  • 1 sitno iseckana paprika
  • 1 crveni luk, sitno iseckan
  • 1  čen belog luka
  • Kašičica sirćeta
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • Prstohvat  soli
  • 2 tvrdo kuvana jajeta

Priprema:

U posudu sipajte kečap, majonez, dodajte papriku i kisele krastavce. Zatim dodajte naseckane crveni i beli luk, jaja i sirće. Sve dobro izmešajte i probajte. Dodajte prstohvat soli i alevu papriku, a po potrebi možete dodati i više.

Umak možete držati u plastičnoj ili staklenoj posudi, spremiti u frižider na nekoliko dana i koristiti po potrebi. Savršeno će ići uz sve vrste mesa, i biće sastavni prilog vašem glavnom jelu.

Pročitajte i…Kako napraviti 100 posto zdrav sendvič?

Foto: GettyImages

 

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.