Ovaj ukusni umak, pravi je američki dodatak burgerima, a jednostavno se priprema i kombinuje sa svim vrsama mesa. Danas vam donosimo recept za njegovu pripremu, kako biste ga uvek imali u frižideru, spremnog za serviranje uz glavno jelo.
Sastojci:
3 kašike kečapa
5 kašika majoneza
3 kašike sitno iseckanih kiselih krastavčića
1 sitno iseckana paprika
1 crveni luk, sitno iseckan
1 čen belog luka
Kašičica sirćeta
1/2 kašičice aleve paprike
Prstohvat soli
2 tvrdo kuvana jajeta
Priprema:
U posudu sipajte kečap, majonez, dodajte papriku i kisele krastavce. Zatim dodajte naseckane crveni i beli luk, jaja i sirće. Sve dobro izmešajte i probajte. Dodajte prstohvat soli i alevu papriku, a po potrebi možete dodati i više.
Umak možete držati u plastičnoj ili staklenoj posudi, spremiti u frižider na nekoliko dana i koristiti po potrebi. Savršeno će ići uz sve vrste mesa, i biće sastavni prilog vašem glavnom jelu.