Ovo su alternative kafi koje Francuskinje piju za podizanje energije

by | jun 20, 2024
Ovo su alternative kafi koje Francuskinje piju za podizanje energije

Ako se kafa konzumira u prevelikim količinama, može narušiti zdravlje. Ali postoje alternative kafi, a u ovom članku saznaćete šta Francuskinje piju da bi im energija bila na visokom nivou ceo dan. 

Mnogu ne mogu da zamisle život bez kafe i to im je prvi jutarnji „obrok“. Svi znamo makar jednu osobu koja kaže da uopšte ne može da se razbudi i funkcioniše dok ne popije kafu. Sve je više studija koje govore o prednostima i štetnim efektima kafe na organizam. Ako se konzumira u prevelikim količinama, kafa može da bude okidač za anksioznost, nervozu, probleme sa varenjem…

To je glavni razlog zašto ljudi traže alternativne kafi koje će im pomoći da održe nergiju na poželjnom nivou tokom celog dana. A Frnacuskinje su otkrile savršene napitke koje konzumiraju umesto kafe a koje im pomažu da sačuvaju lepotu i zdravlje.

Članak se nastavlja posle reklama

Alternative kafi koje Francuskinje piju svaki dan

Prema francuskim modnim časopisima, postoji 5 alternativnih pića za kafu kojima žene u Francuskoj vole da ispune dane energijom na zdrav i koristan način, bez nedostataka kofeina.

1. Mača čaj

Ova vrsta čaja postala je jedna od najpopularnijih zahvaljujući prelepoj zelenoj boji i japanskom poreklu. Veliki je deo orijentalne tradicije i nosi sve kvalitete zelenog čaja, kao i visok nivo teina, idealnog za davanje energije ujutru. Mača čaj dobar je za varenje i prirodni je lek za upale. Možete ga piti sa omiljenim biljnim mlekom.

2. Zlatno mleko

To je piće napravljeno na bazi začina, sa kurkumom, đumbirom i cimetom, u kombinaciji sa kokosovim uljem ili gijem. Rezultat je moćan izvor energije koji smanjuje upale u  telu. Osim toga, pomaže u jačanju imunološkog sistema i popravlja raspoloženje jer kurkumin poboljšava nivo serotonina.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Guarana

Veoma je slična kafi, ali mnogo više podstiče varenje. Ima i kofeina, ali se on mnogo sporije apsorbuje, tako da neće izazvati skokove i primetićete njene efekte na sporiji i trajniji način. A odakle dolazi? Od biljke poreklom iz Amazonije, koja sadrži stimulativna svojstva.

4. Crni čaj

Crni čaj obiluje antioksidansima. Sadrži i kofein ali u mnogo manjim količinama nego kafa. Ako želite da se „skinete“ sa kafe, crni čaj je odlična alternativa.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Herba mate

Herba mate jedno je od najtipičnijih pića u Južnoj Americi. POznato je po svojim diuretičkim i pročišćavajućim efektima.

SanneBerg/gettyimages.co.uk