Categories ZDRAVLJE

12 činjenica koje objašnjavaju zašto nas more toliko opušta i prija organizmu

Foto: Thinkstock

More leči kožne probleme

Morska so je neobično bogata različitim sastojcima. Među osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcijum, kalijum, brom, natrijum, mangan, magnezijum, jod, gvožđe, fluor i silicijeva kiselina. Zbog svog bogatog sastava, morska voda blagotvorno deluje na kožu i pomaže kod brojnih kožnih tegoba poput dermatitisa, psorijaze i ekcema.

More podstiče kreativnost i emocije

More i uopšteno element vode oduvek su bili povezani sa kreativnošću i osećajima. Boravak u blizini vode može podstaći emocije, intuiciju, maštu i kreativnost.

Blagotvorno deluje na zdravlje očiju

Plava boja mora i gledanje u daljinu povoljno deluju na oči. Ako mnogo vremena provodite za računarom, letovanje na moru će pomoći da ih odmorite.

Pročitajte i…Brza restriktivna dijeta pred more: Smršajte za 21 dan!

Ako ne možete otići na more

Odličan godišnji odmor možete isplanirati čak i kod kuće. Šetajte po šumi, vežbajte, sunčajte se, kupajte se u reci ili jezeru, izbegavajte stres, ostavite televizor, mobilni, računar i video igrice, uzmite sa police svoju omiljenu knjigu – čitajte! Priuštite sebi više sna nego inače, nabavite morsku so i kod kuće pravite kupke od morske soli.

More je idealno za sportske aktivnosti

Plivanje, ronjenje, surfovanje, morski aerobik, odbojka na plaži… Letovanje uz more je idealno za sportske aktivnosti koje su dobre ne samo za oblikovanje tela. Sport i zdravlje su usko povezani. Zapravo, bez sporta nema zdravlja. Zato uronite u vodu i uživajte u sportskim aktivnostima koje pruža more!

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA