Categories ZDRAVLJE

4 saveta uz koje ćete zadržati vitku liniju i nakon praznika

Mnoge žene uskraćuju sebi uživanje u prazničnoj trpezi, kako ne bi ugrozile svoju vitku liniju, za vreme praznika, koji nam ponekad znaju kradom dodati koje kilo viška. Donosimo vam nekoliko saveta, da kontrolišete svoju prazničnu ishranu i bez previše odricanja ostanete fit.

1. Ne izbegavajte povrće

Ako ne želite da se praznična ishrana odrazi na vašu liniju, trudite se da jedete zdravo i neka fokus vaše ishrane bude na povrću. Ustupite mesta i nečemu u čemu uživate, a nije baš toliko zdravo, ali potrudite se da imate meru, kada je količina u pitanju.

2. Odaberite samo jedan slatkiš

Praznična trpeza obično obiluje gomilom poslastica, ali ako želite da uživate bez posledica, odlučite se za parče omiljenog kolača. Ne morate probati baš sve!

3. Ostanite aktivni

Tokom hladnih dana jednostavno ne želite da izađete iz udobnosti svog toplog doma, ali imajte na umu da se kalorije koje unesete, pa čak iako o njima vodite računa, moraju potrošiti, ako ne želite da nakon zime imate nekoliko kilograma više.

4. Odmaknite se od stola na vreme

Ako nakon završenog ručka ostanete za stolom da proćaskate sa članovima porodice, može se lako desiti da nastavite da grickate, a da toga niste ni svesni. Zato je bitno da se odmaknete od stola, odmah nakon jela.

Pročitajte i…4 saveta koja će vas dovesti do smanjenog obima struka

Foto: GettyImages

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA