Uzela je ljuske od jaja i zapekla ih u rerni, a sada ćete i vi uraditi isto

by | oktobar 22, 2016

Jaja su veoma hranljiva, to svi znamo! Puna su vitamina, među kojima su A i B12, ali tu su i kalcijum i cink. Prvo što uradimo kada skuvamo jaje je da oljuštimo ljusku i bacimo je. Pogrešno! Čak 90% ljuske čini kalcijum! Tako je, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Kada govorimo o činjenicama, veliki broj naučnika ukazuje na izuzetnu hranljivost ljuske jajeta za naš organizam. Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala.

Pročitajte i… Prastaro seme koje će vam pomoći da dođete do savršene kilaže. Jeftino, brzo i zdravo

Postupak i objašnjenje pogledajte na narednoj strani…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuvajte ljuske jajeta u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije. Poneki će je, nakon toga, staviti i u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan.

Pročitajte i… Smanjenje unosa hrane ne mora da bude mučenje, ovo su trikovi na kojima ćete nam biti zahvalni

Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah. Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svežinu. Kad god pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: