Uvek sebi morate biti prioritet, evo i zašto

by | 14 jula, 2017

Neki bi opisali kao sebičnost stavljanje sopstvenih potreba na prvo mesto, ali stručnjaci kažu da je to zapravo najbolja stvar koju možete da učinite za sebe.

Foto: Thinkstock

1 Od toga zavisi vaše zdravlje. Stres i nedostatak sna slabe organizam, pa postajemo podložniji zdravstvenim problemima i bolestima. Često sami sebe opteretimo svakodnevnim obavezama da ne uspemo da pronađemo ni pola sata za odmor, a kamoli za hobi.

2 Posao može i mora da sačeka. Nikada ne sme da vam postane prioritet ili da bude tačka oko koje se okreće ceo vaš život. Nemojte da odgađate lekarske preglede zbog posla i da uveravate sebe kako se ništa neće dogoditi ako malo pričekate sa nekom važnom analizom.

3 Imaćete kvalitetniju ljubavnu vezu. Nema ništa loše u tome da vodite računa o potrebama svog partnera, ali ako to radite nauštrb vlastitih, vaša veza će dugoročno gubiti na kvalitetu. Morate da naučite jasno i glasno da izražavate svoje sumnje, osećaje i želje da se nakon nekog vremena ne bi osećali zapostavljeno.

4 Bićete bolja prijateljica i majka. Kad ste u stanju hroničnog stresa, skloni ste preterano emotivnim reakcijama i ne vidite stvari u pravom svetlu, što može da dovede do brojnih nesporazuma, bespotrebnih rasprava, pa čak i svađa. Zato pazite na sebe i priuštite sebi svakodnevno barem 15 minuta. Kad ste srećni, onda ste najkorisniji svojim najmilijima.

5 Postići ćete unutrašnji mir. Nemojte osećati krivicu zato što svoje potrebe stavljate ispred potreba drugih. Imate potpuno pravo da sebi budete prioritet i da se ostvarite u svakom pogledu. Tako ćete postati bolji čovjek i postići toliko željeni unutrašnji mir, kome svi težimo.

Pročitajte i … Osam navika žena koje ne skidaju osmeh s lica

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.