Imate problema sa spavanjem: Odaberite pravi napitak za lep san

20/02/2020 in Zdravlje
Imate problema sa spavanjem: Odaberite pravi napitak za lep san

Lepota i Zdravlje

Ako imate problem sa nesanicom pre nego što se odučite na neke od lekova za spavanje, pokušajte sa prirodnim toplim napicima koji će vam svakako olakšati proces uspavljivanja.

Kao što različita hrana utiče na to da li ćete imati problema da zaspite ako je konzumirate suviše kasno, isto važi i za mnoge napitke. Ne samo što će vas buditi da idete do toaleta, već će vas držati budim pola noći. Gazirani napici, zeleni čaj, kafa, nikako nisu dobar izbor, ali to već znate. Mi vam danas zato donosimo one sa kojima ćete lako upasti u san i koje će vam možda rešiti problem teškog uspavljivanja.

Ovo su začini koji su u stanju da preporode celo telo

Topla tečnost pre odlaska u krevet već sama po sebi imaće ulogu da telo pripremi za miran san, a evo šta vam mi preporučujemo:

Topla tamna čokolada

Iako topla tamna čokolada sadrži visoki nivo kofeina koji povećava otkucaje srca, na mnoge ona ne deluje tako da ih ometa. Ako ranije niste osetili nikakve negativne efekte tople čokolade, zagrejte šolju mleka i pomešajte komade tamne (najmanje 85%) čokolade ili ispržite kakao. Biće vam savršen "zagrljaj" pre sastanak sa jastukom.

Spavajte u hladnoj sobi i bićete zdraviji

Toplo mleko

Kalcijum pomaže smirivanju centralnog nervnog sistema, a laktoza može uticati na oslobađanje endorfina koji oslobađa od stresa. Mleko takođe sadrži aminokiselinu triptofan, koju mozak koristi za proizvodnju serotonina, koji usporava nervnu aktivnost da bi mu pomogao da zaspi, piše stvarukusa.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Little Tea Shop (@little_tea_shop) on Feb 20, 2020 at 6:58am PST

Biljni čaj

Postoji cela kolekcija biljnih čajeva koji služe za smirenje ili opuštanje, a među njima su oni od đumbira i pomorandže. Med koji je i najčešći dodatak čaju ima istu ulogu. Međutim, čaj od kamilice, koji danas ima svaki dom, koristio se još u starom Egiptu za lečenje nesanice. Neka vam on bude prvi odabir.

Foto: Guliver/Gettyimages

story.rs/NP

Lepota i Zdravlje

Komentari (0)

Loading