Categories Fitness

Za čvrst stomak i zadnjicu: 3 vežbe koje možete raditi dok gledate TV

Provesti vreme na krevetu gledajući televiziju ili otići na trening? To je česta dilema mnogih nas. No, ponekad ne moramo birati između jednog i drugog. Donosimo vam tri vežbe koje možete raditi dok gledate televiziju.

Foto: Thinkstock

Uz ove tri vežbe više ne morate birati između gledanja televizije i odlaska na trening.

Ovo je odličan način da spojite lepo sa korisnim, pogotovo ako želite ući u formu, ali se istovremeno ne želite odreći gledanja televizije.
Sa ovakvim vežbanjem nećete potrošiti toliko kalorija koliko bi ste potrošili treningom, ali i dalje možete s manjim intenzitetom sagoreti kalorije i učvrstiti pojedine delove tela.

Tri vežbe koje možete raditi dok gledate TV jesu:

1. Daska

Vežba daska jedna je od najpopularnijih vežbi širom sveta, i to sa razlogom. Istovremeno deluje na sve mišićne grupe u telu –učvršćuje zadnjicu, smanjuje bol u leđima, osnažuje ruke i noge  i jača trbušne mišiće.

Pročitajte i … Do savršene zadnjice uz par jednostavnih vežbi

Sa obzirom na to da je reč o statičnoj vežbi, za njeno izvođenje nije vam potrebno puno prostora te je tako možete raditi ispred samog kreveta.

Oslonite se na podlaktice, ispružite telo i oslonite se samo na vrhove prstiju. Gornji deo tela mora biti ravna linija, vodite računa da vam kukovi i zadnjica budu u istoj ravni, ni previsoko ni prenisko. Stegnite sve mišiće u telu kako biste zadržali taj položaj što duže možete.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA