Categories Psiha

Pet znakova da ste dobra prijateljica

Evo kojih pet znakova ukazuju na to da ste dobra prijateljica.

Foto: Thinkstock

1 Svi uvek traže vaš savet, kad naiđu na neki problem. Pažljivo slušate ljude i objektivni ste, pa im je vaše mišljenje važan faktor prilikom donošenja odluke.

2 Osoba ste od poverenja. Umete da čuvate tajnu, a to je važan kvalitet. Upravo zato ljudi vam veruju i spremno poveravaju najintimnije tajne.

3 Ne osuđujete. Svesni ste da svako ima svoj životni put, koji možda nije u skladu sa vašim stavovima, ali nikada zbog toga nećete odbaciti dragu osobu.

4 Iskrenost vam je na prvom mestu. Nikada ne lažete, čak i ako znate da će istina možda povrediti drugu osobu. Istina je, na kraju, uvek manje bolna od laži, a vaši prijatelji će vas zbog toga ceniti.

5 Održavate prijateljstva. Život sa sobom donosi mnogo obaveza i briga zbog kojih ponekad ne možemo da nađemo dovoljno vremena za druženja. Međutim, i u prijateljstvu se može primeniti pravilo kvaliteta, a ne kvantiteta. U trenutku kada ne možete izaći na višesatnu kafu, vi ćete obavezno nazvati svoju prijateljicu da biste je pitali kako je. Vodite računa o važnim stvarima u njihovom životu, pratite šta se događa. Zbog toga se vaši prijatelji osećaju voljeno i uzvraćaju vam istom merom.

Pročitajte i … Prijateljstvo koje traje hiljadama godina

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA