Novopečene mame radite vežbe sa bebom – skinućete kilograme i ostvariti još veću bliskost

by | 17 februara, 2020
vezbe mame i bebe fitnes

Jedan od najvećih problema novopečenih mama je skidanje kilograma nakon porođaja. Želja je povratak na liniju pre trudnoće, a vremena za vežbe je malo, jer je previše obaveza oko bebe.

Postoji, međutim, odličan način da se spoje lepo i korisno. Vežbajte sa svojom bebom svakodnevno.

Pogledajte o kakvim se vežbama radi i počnite još danas svoj put ka idealnoj lniji. Nije teško povratiti formu i dobar izgled – potrebno je samo malo dobre organizacije, volje i vežbe koje možete da radite sa bebom.

Vežbe za stomak

Vežba 1: Lezite na leđa, podignite noge po pravim uglom, bebu uzmite u ruke i podignite iznad grudi, pa u kratkim intervalima podižite ramena ka gore. Ova vežba će najviše uticati za zatezanje gornjih trbušnih mišića, a pošto držite bebu radiće i mišići ruku.

Vežba 2: Ležeći na leđima savijte kolena, bebu stavite da leži na nogama, uhvatite je za ruke, pa gornji deo tela podižete. Kod ove vežbe su aktivni svi stomačni mišići.

 Vežbe za ruke

Vežba 1: Oslonite se na ruke i stopala, noge savijte u kolenima, a kičmu ispravite. Bebu stavite na da sedi ili leži na vašoj karlici. Ruke savijajte u laktovima i podižite celo telo gore-dole. Zatežu se ruke i delimično stomak.

mame i bebe fitnes

Vežba 2: Bebu stavite da leži, vi se namestite iznad nje i lagano se spuštajte. Ovom vežbom su angažovani mišići leđa, grudi i ruku.

Vežbe za noge

Vežba 1: Lezite na leđa, noge savijte u kolenima, a bebu stavite da leži na njima. Podižite noge što više jer ćete tako angažovati mišiće butina.

mame i bebe fitnes

Vežba 2: Uzmite bebu u naručje, stanite u široki raskorak sa stopalima okrenutim ka spolja i radite serije dubokih i plitkih čučnjeva. Ovom vežbom angažujete cele noge i zadnjicu.

Vežba 3: Skupite noge, bebu namestite na kolena i radite kratke čučnjeve. Ova vežba aktivira cele noge i zadnjicu.

Vežba za zadnjicu

Vežba: Lezite na leđa, noge savijte u kolenima i oslonite se na stopala. Približite ih što bliže zadnjici. Bebu namestite na kralici, pa podižite zadnjicu gore – dole. Angažovali ste mišiće leđa i gluteuse (zadnjicu).

mame i bebe fitnes

Vežbe za celo telo

Vežba 1: Bebu stavite da leži, vi se oslonite na laktove i prste, leđa ispravite, zategnite stomak i zadnjicu i zadržite taj položaj što duže. Ovom vežbom su angažovani svi mišići tela.

Foto: Guliver/Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.